Ishockey VM

Danmark tager vigtig sejr ved VM

Det var ikke til at se, at Danmark skøjtede ind til lørdagens VM-kamp mod Frankrig med en ærgerlig fornemmelse i kroppen efter kampen mod Tyskland.

Kravet var sejr over Frankrig, hvis en dansk plads i VM-kvartfinalen skulle være nogenlunde til at have med at gøre, og Danmark leverede.

Efter 60 minutters istid forlod Danmark Helinski Ice Hal med en sikker sejr på 3-0 over Frankrig.

Med sejren kravler Danmark op på gruppens fjerdeplads, som giver tur i kvartfinalen. Slovakiet er førsteudfordrer til fjerdepladsen, og dem møder danskerne tirsdag eftermiddag. Inden skal de rød-hvide op mod stormagten Canada mandag aften.

Danmark vs. Frankrig
3-0
FT
Topscorer
HoldSpiller(e)Mål
DanmarkPeter ReginJoachim BlichfeldJulian Jakobsen1 mål
Frankrig0 mål
Udvisninger
HoldUdvisninger
Danmark3
Frankrig4

VM Indl. Runde Grp. A

VM Indl. Runde Grp. A
PositionHoldnavnKVTOVOT+/-P
17601034/1520
27510126/2016
37520034/1815
47430023/1912
57430018/1812
67151011/245

Referat

Af Ritzau

Heinz Ehlers' tropper tog den tredje sejr i turneringen, da Frankrig blev slået med 3-0 i den tidlige lørdagskamp i Helsinki.

En fejlfri præstation var det ikke, men resultatet er fremragende mod en nation, der ofte har voldt store problemer. Det bringer Danmark op på ni point inden de sidste to kampe i den indledende gruppe.

Et mål i hver af de to første perioder bragte de rød-hvide på sejrskurs, og målmand Sebastian Dahm blev belønnet for en stærk præstation med et rent bur. Til sidst afgjorde danskerne det hele med en scoring i tomt mål.

At Ehlers satte Mathias Bau op i førstekæden og ommøblerede sin tredjekæde, gav ny dynamik. Men det var nu den uændrede andenkæde og en uforandret powerplay-formation, der stod for de to danske scoringer.

Kaptajn Peter Regin viste vejen, da han afsluttede et præcist udført kontrastød efter forarbejde af Frederik Storm og Markus Lauridsen.

Peter Regin scorer kampens første mål mod Frankrig. Video: TV 2 SPORT

Og kort inde i anden periode meldte Joachim Blichfeld sig tilbage ved VM efter et par anonyme kampe. I dansk overtal sendte han pucken ind i kaosset foran mål, og den smuttede hele vejen ind mellem den franske målmands ben.

2-0-scoringen gav en smule ro i sindet hos et dansk hold, der i perioder tillod lovlig mange chancer imod sig.

Danmark varme målscorer gør det til 2-0 mod Frankrig. Video: TV 2 SPORT

Specielt i kampens indledning sørgede farlige danske pucktab og NHL-spilleren Alexandre Texiers individuelle kvalitet for gode franske tilbud.

Dahm var dog opmærksom i buret, som han også var, da Danmark i begyndelsen af tredje periode kom under belejring i en aggressiv fransk indledning.

I flere minutter blev danskerne låst fast i egen zone og måtte bruge mange kræfter på at lukke skudvinklerne ned. Den franske dominans blev til sidst forpurret af et par unødvendige udvisninger, og Danmark fik luft.

En 3-0-scoring på det tidspunkt kunne have pillet den sidste moral ud af franskmændene, men de danske spillere koncentrerede sig primært om at placere sig rigtigt og undgå fejl.

Danmark knuste franskmændene med 3-0 ved VM i ishockey. Video: Caroline Tarrasson

Med to minutter igen tog den franske landstræner sin målmand ud i en sidste, desperat satsning. Men det resulterede blot i, at Julian Jakobsen kunne sætte pucken i det tomme mål.

For spillerne er sejren en opmuntring efter nederlaget til Tyskland. Det ændrer dog ikke på, at der skal flere point på kontoen i de to sidste kampe mod Canada og Slovakiet, hvis Danmark skal i kvartfinalen.