Ishockey VM

Danmark under stort pres: - De kommer med alt, de har

Det spidser til i Danmarks VM-gruppe, hvor de danske spillere mærker presset før mødet med Frankrig.

Se Danmarks vigtige VM-opgør mod Frankrig lørdag klokken 11.20 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Ved en VM-slutrunde er der altid et par opgør, som på forhånd bliver udpeget til at få stor betydning for, hvordan den overordnede fortælling om turneringen kommer til at lyde.

Og som slutrunden hidtil har udspillet sig for Danmarks vedkommende, tegner lørdagens opgør mod Frankrig til at blive sådan et, præcis som det blev forudsagt.

Det er i hvert fald retorikken fra den danske lejr, som efter torsdagens nederlag til Tyskland kræver en sejr, hvis troen på en plads i kvartfinalerne skal holdes i live.

Morten Poulsen

Forward, Danmark

- Der venter en tæt kamp igen, hvor vi skal ind og tage initiativet til at få lavet nogle mål og først og fremmest vinde kampen. Det er det primære. Point på kontoen er det eneste, der betyder noget i den kamp.

- Ligesom det har været for os i mange år, så øjner de også en mulighed for at få point. Hvis man tager deres hat på, så er det i de kampe, hvor de møder Italien, Kasakhstan og Danmark, at de kommer med alt, hvad de har.

Frederik Storm

Forward, Danmark

- Det er rimelig enkelt. Vi skal slå både Frankrig og Slovakiet, og så burde pladsen (i kvartfinalerne, red.) gerne være sikker. Det er til at tage og føle på. Vi ved, hvad vi skal gøre.

- Det er ikke første gang, at vi står i sådan en situation. Det ville selvfølgelig være rart, hvis vi havde flere point, og det ikke var nødvendigt. Det er sådan, det er, og det er livet som sportsmand. Vi må bare ind og give den en skalle.

Markus Lauridsen

Defender, Danmark

- Hvis vi skal i en kvartfinale, skal vi vinde den kamp. Så simpelt er det. Man kan godt sige, at der er pres på.

- Som ved hver eneste VM-turneringen er der ingen dårlige hold. Det kan godt være, at vi på papiret skal vinde sådan en kamp, men alle kæmper for sine chancer, og de ligger og snuser lidt til os pointmæssigt. Jeg er sikker på, at de kommer ud og spiller hårdt og spiller deres chance.

Alexandre Texier

Forward, Frankrig

- Kampen er kæmpestor for os. Vi har spillet nogle ret gode kampe, hvor resultatet ikke har været med os. Vi er klar til at kæmpe hårdt.

- Vi skal spille med megen energi og holde os til vores spil. Vores spil har været godt indtil videre, og vi har spillet hårdt fysisk spil og spillet godt defensivt. Det skal vi fortsætte.

VM Indl. Runde Grp. A

VM Indl. Runde Grp. A
PositionHoldnavnKVTOVOT+/-P
17601034/1520
27510126/2016
37520034/1815
47430023/1912
57430018/1812
67151011/245