Ishockey VM

Ond stemning i topbrag i Danmarks pulje

I en fremragende kulisse bragede Canada og Schweiz sammen i et af VM-slutrundens mest intense og dramatiske opgør indtil videre.

Var man på forhånd i tvivl om, hvorvidt topbraget i Danmarks gruppe mellem Canada og Schweiz ville levere god underholdning, skulle man ikke se mange minutter af opgøret, før den tvivl blev fejet bort.

Allerede fra start var spillet intenst og i et hæsblæsende tempo med hele seks scoringer og hårde udvisninger til følge - bare i første periode.

- Det er en fuldstændig vanvittig hockeykamp, vi har gang i her, udbrød TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green under kommenteringen, da Schweiz udlignede til 2-2 efter 15 minutter.

Det er med afstand den fedeste kulisse under disse verdensmesterskaber

TV 2 SPORTs kommentator Jimmy Bøjgaard
Der var en intens og ond stemning, da Canada og Schweiz bragede sammen. Video: Joachim Glenthøj

Allerede i kampens fjerde minut røg de canadiske og de schweiziske spillere i totterne på hinanden, da Timo Meier fra Schweiz satte en hensynsløs tackling ind i ryggen på canadiske Zach Whitecloud.

Som følge af tacklingen blev Meier tildelt en fem minutters udvisning.

- Den er grim. Han er heldig, at han ikke kommer til skade der, Whitecloud, lød det fra Morten Green.

- Der er en ond stemning i kampen, supplerede kommentator Jimmy Bøjgaard et par minutter.

Der blev scoret hele ni gange i opgøret mellem Canada og Schweiz. Video: Joachim Glenthøj

I første periode skiftedes de to mandskaber til at score, hvor det hver gang var Canada, som var foran.

Jublen var dog størst, når Schweiz scorede, da hallen var tætpakket med tusindvis af medrejsende schweiziske fans, som havde medbragt både ko-kostumer og ko-klokker som reference til Alpelandet.

Noget, som også blev bemærket i kommenteringen.

- Det hele gynger i Helsinki. Det er med afstand den fedeste kulisse under disse verdensmesterskaber indtil videre, sagde Bøjgaard ved Schweiz' 1-1-udligning.

De resterende to perioder blev ikke så højdramatiske som den første, men de schweiziske tilskuere fik båret sine spillere frem til en 6-3-sejr over Canada.

Før opgøret havde begge nationer hver især gjort rent bord i de første fire kampe, og Schweiz ligner dermed gruppevinderen i Danmarks pulje efter dagens sejr.

VM Indl. Runde Grp. A

VM Indl. Runde Grp. A
PositionHoldnavnKVTOVOT+/-P
17601034/1520
27510126/2016
37520034/1815
47430023/1912
57430018/1812
67151011/245