- Det er fantastisk for dansk ishockey, siger profil

Det var selvsagt glade danske landsholdsspillere, der blev historiske, da Danmark slog Canada for første gang i historien ved VM i ishockey.

Det holdt hårdt, da Danmark skabte en kæmpe sensation ved at slå de canadiske verdensmestre med 3-2.

Canada havde aldrig tabt til Danmark inden opgøret ved VM i ishockey i Finland.

- Så vidt jeg husker, er det en historisk kamp for ishockey, det er første gang, vi tager dem rent. Det er fantastisk for dansk ishockey at tage denne sejr.

- På kort bane er det et fantastisk udgangspunkt forud for kampen i morgen mod Slovakiet, Sebastian Dahm til TV 2 SPORT efter kampen.

- Det er historisk. Så vidt jeg husker, er det første gang, vi har slået Canada. Det ændrer i princippet ikke noget, vi skal stadig have et point i morgen. Så har vi trods alt givet os selv den chance, supplerede landsholdsanføreren Peter Regin og tilføjede:

- Vi var kyniske i mange situationer. Vi var gode til at losse lortet ud, når der var brug for det.

Stolt landstræner

Heinz Ehlers roser sit mandskab, som han er stolt af, efter den sensationelle sejr mod Canada.

- Jeg ved godt, at vi er heldige i nogle situationer, men jeg synes, at vi skal være utroligt stolte af denne sejr, sagde landstræner Heinz Ehlers efter kampen i TV 2 SPORTs studie og tilføjede:

- Vi er utroligt stolte, vi er utroligt glade. Det er klart, at det ikke er en nem situation. Jeg er glad for, at drengene de ville gøre alt for at vinde denne kamp. Der er ikke noget, jeg selv hader mere end folk, der bare ligger sig.

Med sejren over Canada kan Danmark nøjes med uafgjort, når de spiller mod Slovakiet om at komme i kvartfinalen tirsdag.

Den kamp kan du se på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra kl. 15.20.