Ishockey VM

Canada lægger sig fladt ned efter sensationelt nederlag

Danmark viste fightervilje og desperation, som Canadas landstræner kalder det, i tredje periode, og det skal Canada også gøre fremover.

Se Danmarks sidste gruppekamp ved VM mod Slovakiet fra tirsdag klokken 14.45 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Det er ikke hver dag, at Canada taber til Danmark i ishockey. Faktisk var det aldrig sket før mandag aften.

Derfor kom 2-3-nederlaget som en kæmpe overraskelse for Canada, hvis nationalsport spilles på isen.

- Det er vigtigt for os at indse, at hvert hold kommer til at spille deres bedste mod os. Vi var måske ikke så forberedte, som vi burde have været i den første periode, og vi kom bagud 2-0 og skulle derfor jagte, siger den canadiske landstræner, Claude Julien, til TSN.

Vil lære af Danmark

Samtidig gav det anledning til at kigge indad og lade sig inspirere af Danmark, hvis mentalitet i de 60 minutter på isen i Helsinki var beundringsværdig.

- I tredje periode spillede danskerne desperat, blokerede og kom imellem skud, fordi de så gerne ville vinde. Det er vigtigt for os også at have samme vilje og tilgang, hvis vi vil at blive verdensmester.

- Vi har brug for lidt mere desperation fra vores gruppe, som jeg ved, vi har, og så kommer vi til at klare os godt, siger landstræneren.

Ros til Danmarks defensiv

De manglende scoringer var også et tema hos den canadiske landsholdsspiller Nicholas Roy, der forbereder sig på en tur i videorummet forud for Canadas kamp mod Frankrig tirsdag aften.

- De spillede en god kamp og var rigtig gode defensivt, men vi er nødt til at finde måder at score mål på og kæmpe foran målet for at give os selv scoringschancer, siger Nicholas Roy til TSN og tilføjer:

- Vi er nødt til at finde sammen nu. Vi har endnu en kamp i morgen (tirsdag, red.), så vi vil kigge på video for at se, hvad vi kan gøre bedre. Vi skal være klar til at spille i morgen (tirsdag, red.), for turneringen er ikke slut.

Inden sidste spillerunde tirsdag er Canada nummer fire i sin gruppe, men er sikker på at gå i kvartfinalen.