Ishockey VM

Dansk sensation kan blive et "mareridt" for Sverige

Danmarks sensation mod Canada kan få store konsekvenser sammensætningen af de kommende kvartfinaler - til stor fortrydelse i Sverige.

Særligt ét ord går igen i de svenske sportsmedier efter Danmarks sensationelle sejr over Canada ved ishockey-VM mandag aften:

Skräll.

Det svenske udtryk kan oversættes til "sensation". Og det er også netop overraskelsen og forbløffelsen, der fylder i vores hockeygale naboland efter Danmarks 3-2-"skräll" mod Canada.

Men her stopper den umiddelbare beundring også. For Danmarks overraskende resultat kan faktisk gå hen og ruske gevaldigt op i den forventede sammensætning af VM-kvartfinalerne. Og det kan gå udover Sverige, der pludselig er i fare for at møde netop Canada allerede i kvartfinalen. Til stor fortrydelse for de svenske sportsmedier:

Aftonbladet:

- Dansk bombe er et mareridt for Tre Kronor. Danmark stod for VM's hidtil største sensation, da de slog Canada med 3-2. Det kan bane vejen for en mareridtslodtrækning for Sverige.

Expressen:

- For Tre Kronor (Sveriges ishockeylandshold, red.) kan dette resultat på den anden side betyde det værst tænkelige scenarie. Hvis Sverige slår Letland tirsdag, så er der stor risiko for, at Canada bliver modstanderen i kvartfinalen.

Grunden til den svenske fuore skal findes i det faktum, at svenskerne ligger godt til i VM's gruppe B. Her kommer Tre Kronor, som Sveriges ishockeylandshold oftest kaldes, formentlig til at slutte som nummer 1 eller 2. Inden sidste gruppekamp mod Letland, der spilles tirsdag formiddag, er Sverige nummer 2 i gruppen.

Og da Canada med nederlaget til Danmark pludselig er kommet i vanskeligheder i VM's gruppe A, så kan canadierne ende med at slutte på en tredje- eller fjerdeplads. Og det kan betyde, at Sverige får fornøjelsen af et møde med de forsvarende verdensmestre fra Canada allerede i kvartfinalen.

De sidste gruppekampe i begge grupper spilles tirsdag, hvorefter vi kender sammensætningen af de fire kvartfinaler. Danmark skal bruge et enkelt point mod Slovakiet i sidste gruppekamp for at være sikker på en kvartfinalebillet. Du kan se Danmarks kamp mod Slovakiet på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY tirsdag kl. 15.20.