Ishockey VM

Danske stjerner nægtede at sidde over mod Canada

Flere af de store danske profiler fik tilbuddet om at sidde over i VM-kampen mod Canada, men nægtede.

Se Danmarks sidste gruppekamp ved VM mod Slovakiet fra tirsdag klokken 14.45 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

18 timers pause.

Så lidt restitutionstid har det danske ishockeylandshold mellem mandagens gruppekamp mod Canada og tirsdagens sidste og afgørende gruppekamp mod Slovakiet ved VM i ishockey i Finland.

Og da en ishockeylandskamp mod stormagten Canada på papiret altid vil ende i et dansk nederlag, så ville det være nærliggende at lade nogle spillere sidde over for at gemme kræfterne til den afgørende gruppefinale mod Slovakiet.

Den tanke havde Danmark såmænd også inden mandagens kamp mod Canada. Men takket være spillerne blev "spare-planen" aldrig til noget. Det fortalte landstræner Heinz Ehlers inden mandagens kamp:

- Vi havde tankerne om at spare lidt folk i dag, men drengene mener, at vi skal gå all-in i hver eneste kamp, og det er nok også den rigtige måde at gøre det på. Men det er klart, at kampen i morgen(tirsdag, red.) er nærmest vigtigere end den i dag(mandag, red.).

Så spillerne bad om at spille?

- Ja, et par af spillerne, som vi spurgte, om de mente, at det var det rigtige for dem at hvile i dag og nærmest sælge kampen lidt, valgte at sige, at det ikke er måden at gøre det på, og det er jeg glad for, sagde Heinz Ehlers til TV 2 SPORT.

Og den beslutning var både træner, spillere og fans lykkelige for efterfølgende. For ganske sensationelt endte kampen mod overmagten med en historisk dansk 3-2-sejr.

Nægtede at "sælge" kampen

I følge TV 2 SPORTs oplysninger var det erfarne profiler som Frans Nielsen, Peter Regin og Sebastian Dahm, der fik tilbuddet om at sidde over i kampen mod Canada for i stedet at være helt klar til kampen mod Slovakiet.

Men det blev et nej tak fra spillerne.

- Heinz(Heinz Ehlers, red.) spurgte, om vi ville hvile mod Canada og "sælge" kampen. Men der var en på 38 år (Frans Nielsen, red.), der sagde, han gerne ville spille. Og så tænkte jeg, at så kunne jeg ikke sidde over. Det var godt, vi spillede. Nu fik vi en historisk sejr, det var fedt at være en del af, sagde Peter Regin efter den danske triumf.

Og dén indstilling gør landstræneren stolt. I det hele taget er Heinz Ehlers imponeret over de danske profilers vilje og lyst til at repræsentere det danske landshold og deltage ved VM.

- Jeg har påpeget det flere gange. Jeg er glad og stolt. Frans Nielsen kunne lige så godt have sagt, at han slutter af med mesterskabet i Tyskland, men alligevel stiller han op. Peter Regin bliver skadet i knæet for to måneder siden, men kommer alligevel og spiller og stiller op for landet.

- De her drenge, de har karakter. Det er jeg så glad og stolt over at være en del af, siger Heinz Ehlers til TV 2 SPORT.

3-2-sejren over Canada betyder, at Danmark blot skal have ét point i tirsdagens sidste gruppekamp mod Slovakiet for at være sikre på en billet i VM-kvartfinalen. Danmark er nummer tre i gruppen.

Du kan se kampen mod Slovakiet på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY tirsdag fra kl. 14.45.