Ishockey VM

- Det er skuffende at stå her, siger frustreret dansk profil

Danmark tabte stort i skæbnekampen mod Slovakiet, hvilket sender ishockeyherrerne ud af VM.

Højt at flyve - dybt at falde.

Klicheen indkapsler på bedste vis de seneste døgn for det danske ishockeylandshold, efter Danmark tirsdag blev ydmyget med 1-7 i den altafgørende kamp mod Slovakiet.

Nederlaget betyder, at Danmark nu er ude af VM. Et faktum, der kort efter slutfløjt tydeligt frustrerede Markus Lauridsen, der til sidst i kampen modtog en 10-minutters straf for at slå sin stav ind i baneglasset.

- Det er frustration. Det var bare en skuffende indsats i dag. Vi matcher slet ikke deres vilje i første periode. Vi får en skidt start, og så får vi svært ved at komme tilbage. Og så løber det afsted med cifrene til sidst. Det er skuffende at stå her.

Brugte I for mange kræfter i går mod Canada?

- Måske, måske ikke. Vi vinder i går og sætter os i en god position, men det er skidt, at vi ikke formår at forvalte det bedre. Det er svært at spille ishockey, hvis vi skal gå og spare på kræfterne, fortæller en tydeligt skuffet Markus Lauridsen til TV 2 SPORT.

Også TV 2 SPORTs ishockeyekspert Michael Eskesen var efter kampen skuffet på Danmarks vegne. Men han var samtidig afklaret.

- Danskerne tømte tanken mod Canada. Der var ikke mere at komme med i dag. Slovakiet sad på hele kampen og var skarpere i dag. Der var nogle små muligheder undervejs, men det blev aldrig til noget.

Med tirsdagens nederlag slutter Danmark som nummer fem i VM-Gruppe A. Kun de fire bedst placerede mandskaber avancerer videre til kvartfinalerne.

Undervejs blev det til fire sejre og tre nederlag for Danmark. Statistisk plejer 12 point at være nok til at spille sig i kvartfinalen, men det er altså ikke tilfældet for Danmark ved dette VM.

Årets VM var samtidig en milepæl for Danmark, der for 20. gang i streg deltog i den prestigefylde slutrunde.