Frans Nielsen i tårer, da han så holdkammeraternes hyldest

En række af de danske ishockeyspillere har sendt deres hyldest til Frans Nielsen, hvilket fik tårerne til at trille hos landsholdslegenden.

Da det sidste fløjt lød i det store 1-7-nederlag til Slovakiet, var det ikke blot slutningen på Danmarks VM-slutrunde, men også slutningen på en lang og gloværdig karriere for en af dansk ishockeys mest betydningsfulde spillere.

38-årige Frans Nielsen indstiller sin karriere, som startede tilbage i 2000 og har givet næsten et kvart århundrede som professionel på isen.

Frans Nielsen var meget bevæget efter opgøret, da han gæstede TV 2 SPORTs studie, hvor han flere gange måtte tørre øjnene.

Her blev han præsenteret for en række hilsner, som de danske landsholdskammerater, de danske trænere, familien og andre ishockeybekendte havde sendt til ham.

- Det er vemodigt. Jeg er så vildt taknemmelig for at slutte karrieren med de gutter, sagde en rørt Frans Nielsen, da han havde set den to minutter lange hyldestvideo i TV 2 SPORTs studie.

Peter Regin

Landsholdskammerat

- Du har været et idol for os alle sammen og brudt nogle barrierer ned for hele hockey-Danmark, som vi er taknemmelige for.

- Jeg ved godt, at du hader at få den her kredit, men du skal vide, hvor meget du har betydet for os alle sammen. Vi er glade for, at du stillede op en sidste gang, så vi kunne få lov at fejre dig alle sammen.

- Jeg vil savne dig på isen, men jeg glæder mig til vores liv udenfor.

Nikolaj Ehlers

Landsholdskammerat

- Det har været sindssygt at få lov at spille med en spiller som dig og en person som dig.

- Det har ikke været meget tid, vi har fået lov at spille sammen, men du var en af dem, man så op til, da jeg var yngre. Så det er ret vildt at stå her og få lov til at sende en hilsen til dig, når du har spillet din sidste kamp.

- Du er en spiller, som har åbnet dørene for mig og alle de yngre, danske ishockeyspillere, og du er en legende i dansk ishockey.

Morten Poulsen

Landsholdskammerat

- Tillykke med retirement – endelig tror jeg, du tænker, men for os andre er det meget vemodigt ikke at skulle have dig i omklædningsrummet mere.

- Jeg kan huske, da jeg kom i hallen som helt lille og så dig på isstadion i gamle dage. Der lærte jeg utrolig meget af alt, du gjorde, men jeg har lært endnu mere efter, at vi har delt omklædningsrum sammen, og jeg har set dig tæt på.

- Tusind tak, du har betydet utrolig meget for mig og for Herning.

Peter Hirsch

Målmandstræner og tidligere holdkammerat

- Jeg er så stolt over at kunne kalde dig min ven. Vi har boet sammen til VM, og jeg har fulgt dig, siden du kom på landsholdet. Vi røg op sammen i Ungarn, og jeg har fulgt dig i NHL.

- Du har været et forbillede i dansk ishockey i, jeg ved ikke, hvor mange år. En af aller, aller, allerstørste – hvis ikke den største – vi har produceret og et fantastisk menneske.

Mange højdepunkter

I 2007 sparkede han som den første dansker døren ind til Nordamerika og NHL, hvor det siden blev til 949 kampe i verdens bedste liga.

En stor karriere, hvor det ikke er helt nemt at udpege et højdepunkt.

- Det er svært at nævne én, når der har været så mange oplevelser. OL og kvartfinalen, hjemmebanen i Herning.

- Det, jeg vil savne allermest på det her landshold, er det kammeratskab, som vi har haft i alle årene. Det har altid været sjovt, altid været fantastisk at komme hjem. Lige meget hvordan det er gået, så har vi hygget os, siger den danske - nu tidligere - forward.

Hilsen til Frans Nielsen fra familien Video: Joachim Glenthøj