Ishockey VM

Ser svagheder hos offensive slovakker

Slovakiet har et ungt hold, og det kniber med at få stablet en skudsikker defensiv på benene.

Se Danmarks sidste gruppekamp ved VM mod Slovakiet fra tirsdag klokken 14.45 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Det skorter ikke på ishockeytalent på det slovakiske landshold, som Danmark tirsdag eftermiddag møder i en direkte duel om en kvartfinaleplads ved VM.

Men hvis Danmark kan styre de sprælske teenagere, er der gode muligheder for at løse opgaven, mener assisterende landstræner Jens Nielsen.

- Vi har set meget på dem. Det er et ungt hold, der er rigtig skøjtestærkt med mange gode individualister.

- Men slovakkerne spiller ikke som et hold, og det er det, vi skal udnytte. De er ikke særlig gode i boxplay (undertal, red.).

- Ingen hold har lyst til at spille i egen zone, men slovakkerne vil da slet ikke. De har nogle typer, der vil spille offensivt og score mål. Så vi skal presse dem ned, hvor de ikke er særligt gode, siger Jens Nielsen.

Forrest i køen af slovakiske stortalenter står dribleglade og målfarlige Juraj Slafkovsky. Han har kun været 18 år i nogle få uger, men har allerede vist sig frem på den største scene og blev topscorer ved OL i Beijing i februar.

Han forventes at blive valgt som en af de ti første i NHL-draften til sommer.

Det samme gør den talentfulde back Simon Nemec, som også var en del af OL-holdet.

Slovakkerne har også store forventninger til holdets yngste mand, den 17-årige forward Adam Sykora, der i lørdagens kamp mod Italien scorede sit første VM-mål.

Men Danmark har en fordel i den langt større erfaring, der findes på det garvede danske mandskab.

- Slovakkerne har et ungt hold, der pludselig har pres på sig og er tvunget til at vinde. Det plejer at være jævnbyrdige kampe mod dem. Det bliver det nok også denne gang.

- Vi synes, vi har en chance. Canada er i hvert fald et bedre hold end Slovakiet, og canadierne slog vi jo, siger Jens Nielsen.

Danmark kan nøjes med et point. Men det betyder ikke, at danskerne går på isen for at forsvare sig til uafgjort.

- Det må vi absolut ikke gøre. Vi skal gå ud for at vinde den kamp. Det er ligesom, når man fører en kamp med to mål før sidste periode og bare forsøge at forsvare sejren hjem. Det bliver aldrig helt godt, siger landstrænerassistenten.