Ishockey VM

Canada besejrer Sverige efter "sindssygt comeback"

De forsvarende verdensmestre fra Canada var næsten færdige ved VM mod Sverige, men et vildt comeback sender canadierne i semifinalerne.

Opgøret mellem Sverige og Canada var på forhånd udset til at være det største brag af de fire kvartfinaler.

Og kampen blev da også en af de mest mindeværdige hidtil ved VM.

Med to minutter tilbage af opgøret førte Sverige med 3-1 og lignede en sikker semifinaledeltager, men et voldsomt canadisk pres mod slutningen resulterede i to scoringer, som bragte kampen ud i forlænget spilletid.

Takket være en svensk udvisning udspillede Canada her Sverige, som indkasserede det afgørende mål til 43 sekunder inde i den forlængede spilletid.

- Et helt fuldstændig sindssygt comeback, kaldte TV 2 SPORTs ishockeyekspert Michael Eskesen det, som han netop havde overværet.

Sverige smed en 3-0-føring i kvartfinalen mod Canada ved VM. Video: TV 2 Sport

Semifinalerne

Torsdag aften blev de øvrige kvartfinaler afviklet.

Her spillede Finland sig i semifinalerne med en 4-2-sejr over Slovakiet, men USA vandt 3-0 over Schweiz efter en stærk præstation.

Dermed ser lørdagens semifinaler sådan ud:

  • Finland - USA
  • Canada - Tjekkiet

Du kan se semifinalerne på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 13.00 på lørdag.

Slovakiet kom overraskende godt fra start, men Finland åd sig tilbage lidt efter lidt. Video: TV 2 Sport
USA er i semifinalen ved VM i ishockey. Og målene blev sat ind på måder, man ikke ser hver dag. Video: TV 2 Sport

Svensk overtag

Svenskerne var ellers ganske overlegne på isen fra start, hvor en svensk fantomstart blev skudt i gang med en scoring fra Carl Klingberg under to minutter inde i opgøret. Efter syv minutter gjorde NHL-spilleren William Nylander det også til 2-0.

I anden periode foregik spillet stort set kun i Sveriges zone, hvor skudstistikken bød på de voldsomme cifre 19-1 i Canadas favør.

Alligevel var det ene skud på mål nok for svenskerne, som vandt perioden. Derfra så det hårdt ud for de canadiske verdensstjerner, der havde gevaldigt svært ved at kickstarte målscoringen og brændte chancer i massevis.

Mod slutningen blev det alligevel rigtig tæt, da Canada scorede i starten af tredje periode, inden de svenske spillere smeltede sammen på isen.

- Det er alligevel utroligt, at Sverige har sat det over styr, sagde ishockeyekspert Morten Green i kommenteringen, da den ordinære spilletid udløb.

Og endnu mere utroligt blev comebacket fuldendt i overtiden, da canadiske Drake Batherson afgjorde kampen til 4-3.

Tjekkiet klar til semifinalerne

I semifinalen er også Tjekkiet, som besejrede Danmarks overmænd fra gruppespillet Tyskland med cifrene 4-1.

Tjekkerne fik den samme drømmestart, som Sverige gjorde i det andet opgør.

Efter ti minutter var stillingen nemlig 2-0 til Tjekkiet, hvor de offensive stjerner rullede sig ud med mål og lækre pasninger.

Det var ellers Tyskland, som takket være en andenplads i gruppespillet, var det bedst seedede mandskab, men endnu en stor præstation af stjernespilleren David Pastrnak var blandt andet årsag til, at Tjekkiet tidligt kom på sejrskurs.

Den tjekkiske føring blev udbygget i anden periode, inden kampen med en scoring til hver af mandskaberne i tredje periode endte 4-1.

I kvartfinalen ved VM i ishockey mod Tyskland var Tjekkiet tyskerne overlegne og vandt med 4-1. Video: TV 2 Sport