Ishockey VM

- Det er et mørkt kapitel i Sveriges historie

Canadas vilde 4-3-comeback mod Sverige i VM-kvartfinalen er svært at sluge for den stolte ishockeynation.

Det så godt ud for Sverige mod Canada, indtil der manglede to minutter af VM-kvartfinalen.

I de sidste par minutter smed svenskerne en 3-1-føring, og i den forlængede spilletid måtte de svenske ishockeystjerner se til, mens Canada tog semifinalepladsen med scoringen til 4-3.

Det er frygtelig surt

Oliver Ekman-Larsson, svensk landsholdsspiller

Et nederlag og et farvel til VM-slutrunden, som giver genlyd i de svenske medier.

- Et mørkt kapitel i svensk ishockeyhistorie, skriver Dagens Nyheter

- Sverige kollapsede - Canada videre til semifinalen, lyder overskriften i Aftonbladet.

Nederlaget er heller ikke nemt at acceptere blandt spillerne i den svenske lejr. Sverige havde nemlig mange muligheder for at lukke opgøret.

- Det er utroligt tungt. Vi startede godt, men blev skubbet tilbage. Vi havde chancer til at afgøre det, men udnyttede det ikke, siger William Nylander til SVT Sport.

Frygtelig surt

Samme skuffelse sidder også i den svenske kaptajn Oliver Ekman-Larsson, som også hæftede sig ved, hvordan nedsmeltningen blev en realitet.

- Det er klart, at det gør ondt, når man tager i betragtning, hvordan vi spillede i to perioder og havde en 3-0-føring. Så det er frygtelig surt. Jeg ved det ikke... Måske trak vi os lidt for meget tilbage, siger den svenske kaptajn Oliver Ekman-Larsson ifølge expressen.

I den modsatte lejr er der naturligt nok en helt anden stolthed over resultatet. En af de canadiske profiler synes, at comebacket havde drømmeagtige dimensioner.

- Vi snakkede om, at da vi var børn, så vi også comebacks engang i mellem ved verdensmesterskaberne, fik gåsehud og drømte om at opleve det en dag. Det er en kvartfinale, men det føles stadig utroligt, siger Pierre-Luc Dubois til TV 2 SPORT efter opgøret.