Ishockey VM

Stjerne imponerer ekspert: - Det er yderst sjældent på det her niveau

Amerikanske Seth Jones har spillet næsten 3,5 timers ishockey under VM-slutrunden. Det imponerer TV 2 SPORTs ishockeyekspert Frederik Åkesson.

Ishockey er så hård en sportsgren, at en spiller sjældent er på banen i meget mere end et minut ad gangen.

Ved verdensmesterskaberne i Finland er der dog én spiller, som suverænt fører statistikken over flest spilminutter på banen.

Før semifinalerne har den amerikanske stjerne Seth Jones været på isen i 208,5 minutter, hvilket svarer til over 26 minutters spilletid per kamp.

Og det imponerer TV 2 SPORTs ishockeyekspert Frederik Åkesson.

- Det er ekstraordinært med det antal minutter, som han har spillet. Inden den sidste gruppekamp (mod Norge, red.) snittede han næsten 28 minutter per kamp, og så er vi deroppe, hvor han spiller næsten hvert andet skifte.

- Det er yderst sjældent på det her niveau, siger TV 2 SPORTs ishockeyekspert Frederik Åkesson.

Torsdag spillede USA sig i semifinalerne med en sejr på 3-0 over Schweiz, hvor Seth Jones endnu en gang trak et stort læs på det amerikanske hold. Her blev det til lige knap en halv times tid på isen for NHL-spilleren.

- USA har været hårdt ramt på backerne. De har spillet med fem backer, hvor Seth Jones har spillet meget.

- Det er bemærkelsesværdigt, at han stadig leverer. Han kommer ikke bagefter i tacklingerne, tager ingen dumme udvisninger. Han placerer sig rigtigt både uden puck og med puck. Samtidig viser han sine offensive kvaliteter og driver pucken frem, siger Frederik Åkesson.

Kommer fortsat til at spille meget

På de fire mandskaber, som er klar til semifinalerne, er det canadiske Thomas Chabot, der er nærmeste forfølger, hvis man ser bort fra målmændene. Han snitter 23 minutter på isen.

Ishockeyeksperten mener ikke at have set noget lignende.

- Jeg kan huske et par spillere, som har været på isen i 23 og 24 minutter per kamp, måske en enkelt med 25, siger Åkesson.

Alligevel kommer Seth Jones til at spille en stor rolle i de afgørende kamp, vurderer han.

- Han kommer til at spille lige så meget. Han kommer til at opretholde samme snit, hvis ikke det bliver endnu højere.

USA møder Finland i semifinalerne på lørdag, mens Canada står overfor Tjekkiet.

Du kan se begge opgør på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 13.00.