Ishockey VM

Sverige kollapsede: - Nu kommer dette klip til at køre igen og igen

Undervejs i Sveriges 3-4-nederlag til Canada brændte Lucas Wallmark en af de chancer, der bare skal sættes ind, hvis man vil i VM-semifinalen.

- Ej nej nej nej. Hvis Sverige taber den kamp, så kommer det klip til at køre igen og igen, Hr. Wallmark, lød det fra TV 2 SPORTs ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard.

Da den svenske spiller Lucas Wallmark i midten af anden periode missede for åbent mål i torsdagens VM-kvartfinale mod Canada, var der intet, som tydede på, at afbrænderen ville få konsekvenser.

Men hvis Wallmark og de øvrige svenske landsholdsspillere har ligget søvnløse efter 3-4-nedsmeltningen, er det måske situationer som den, der har forhindret nattesøvnen.

Sverige dominerede stort i kampens indledning, hvor svenskerne havde en komfortabel 2-0-føring og chancer til endnu mere.

En af de chancer landede for staven af forward Lucas Wallmark, som sendte pucken forbi et næsten tomt mål, efter at det canadiske mandskab var blevet splittet ad.

- Hvor er det godt spillet, udbrød TV 2 SPORTs ishockeyekspert Morten Green i kommenteringen, inden Jimmy Bøjgaard supplerede:

- Neeeej! Hvordan kan han misse den? Der er fuldstændig frit mål.

Lucas Wallmark brændte en stor, stor chance i nederlaget til Canada. Video: Joachim Glenthøj

Situationen blev også taget op i TV 2 SPORTs pausestudie, hvor Michael Eskesen kiggede nærmere på det store afbrænder.

- Det er jo helt utroligt, at han ikke kan sætte den ind. Det er for dårligt. En kvalitetsspiller som ham med helt åbent mål i en VM-kvartfinale. Selvfølgelig skal den ind og hænge i netmaskerne, sagde ishockeyeksperten.

Det kom pucken ikke. I stedet startede en vildt comeback i tredje periode, hvor canadierne scorede tre gange - endda med to mål i de sidste to minutter - og tvang kampen ud i forlænget spilletid.

Her scorede Canada igen og tog altså semifinalepladsen, mens de svenske spillere er færdige ved VM.

Skørt amerikansk mål

I en af de øvrige kvartfinaler havde USA noget bedre held med målscoringen.

I 3-0-sejren over Schweiz fik en af de schweiziske spillere sendt pucken i eget net med indersiden bag om støttefoden og stod på den måde ufrivilligt for en af de mere kuriøse scoringer ved slutrunden.

USA kom foran 1-0 mod Schweiz i kvartfinalen ved VM. Og det var på en lidt usædvanlig måde. Video: TV 2 Sport