Ishockey

De forsvarende verdensmestre er finaleklar efter storsejr

Canada er efter en 6-1-sejr over Tjekkiet klar til VM-finalen, hvor de møder værterne fra Finland.

Der ventede Tjekkiet lidt af en mundfuld i VM-semifinalen mod de forsvarende verdensmestre.

De tjekkiske underdogs rystede forhåndsfavoritten med en dominerende start, men som kampen skred frem, viste Canada sig for stærke.

Fem minutter inde i opgøret kom Tjekkiet som det første af de to hold i powerplay. Det udnyttede de til perfektion, da veteranen David Krejci efter et fint opspil bragede pucken i nettet.

Canada fik yderligere to udvisninger i første periode, som de let kunne være kommet større bagud i.

Men sådan gik det ikke. I stedet fik de udlignet til allersidst, da Dylan Cozens efter en lidt tilfældig situation af to omgange fik skovlet pucken over stregen.

Skuffende for Tjekkiet - maksimalt udbytte for Canada.

Tre afgørende minutter

I anden periode blev det Tjekkiets tur til at få smidt en mand ud, og her var Canada nådesløse. 16 sekunders powerplay skulle de bruge, før Adam Lowry bragte canadierne på 2-1.

Tjekkiet var dårligt nok blevet fuldtallige, før Canadas kæmpetalent Kent Johnson stod perfekt placeret foran mål, hvor han sendte sit hold på finalekurs.

Skidt blev værre for Skodaens hjemland, der kort efter kom i undertal igen. Og igen var Canada nådesløse. 20 sekunder senere gjorde Matt Barzal det til 4-1.

Tre canadiske scoringer på lidt over tre minutter - kampen var så godt som afgjort halvvejs inde i anden periode.

Finalegentagelse

I tredje og sidste periode var den tjekkiske tank tom, og Canada satte med to mål prikken over i'et på en flot semifinale.

VM-finalen mellem Canada og Finland bliver en gentagelse af de seneste to finaler. Senest vandt Canada, mens Finland tog titlen i 2019.

Forskellen i år er, at et af holdene har hjemmebanefordel. Finland spiller med et helt land i ryggen.

Du kan se VM-finalen på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY søndag med optakt fra klokken 19.00.