Ishockey VM

Finland er i VM-finalen

Værtsnationen Finland er i finalen efter en sejr i en yderst underholdende kamp mod USA.

Foran et brandvarmt hjemmepublikum spillede Finland sig i VM-finalen efter en 4-3-sejr over USA.

Amerikanerne fik ellers en perfekt start på kampen, da Nate Schmidt efter bare ét minut scorede kampens første mål.

Det satte en lille dæmper på hjemmepublikummet i Tampere Deck Arena, men mod slutningen af første periode blev den dæmper fjernet.

Miro Heiskanen bragte efter 17 minutters spil balance i regnskabet med sin scoring til 1-1, som også var første periodes sidste.

Underholdende anden periode

Lige så god en start, USA fik på første periode, lige så dårlig en start fik de på anden.

Amerikanerne kom efter en hooking i undertal to minutter inde i perioden, og det straffede forhåndsfavoritterne fra Finland: 2-1 på mål af Sakari Manninen.

Men den føring holdt ikke længe. Under tre minutter efter viste Sean Farrell klasse og gjorde det med en flot scoring til 2-2.

Endnu en dæmper på den finske ishcokeyfest - men en kort en af slagsen. Få minutter efter bragte Sami Vatanen finnerne på 3-2 i en virkelig underholdende anden periode.

Amerikansk offensiv

Fra starten af tredje periode blev grebet strammet af Finland, som hurtigt kom i powerplay. USA overlevede næsten, men i sekundet de blev fuldtallige, smadrede Joel Armia pucken i mål.

Herfra var værterne langt hen ad vejen i kontrol, men med fire minutter igen satsede USA alt og spillede med tomt mål. Den amerikanske offensiv bar hurtigt frugt, Adam Gaudette reducerede til 4-3, og pludselig var spændingen intakt.

Amerikanerne pressede på til det sidste, men finnerne overlevede det store offensive tryk.

Dermed spiller de sig for tredje gang i træk i VM-finalen. I år skal de kæmpe om guldet mod enten Canada eller Tjekkiet.

Se den anden semifinale på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 17.00.