Ishockey VM

Sikrer VM-bronze efter vildt comeback

Efter en helt suveræn tredje periode af Tjekkiet vandt tjekkerne søndag VM-bronze med en 8-4-sejr over USA.

For første gang siden 2012 har Tjekkiet vundet medaljer ved verdensmesterskaberne i ishockey.

Takket være et stort comeback snuppede tjekkerne nemlig VM-bronzen med en sejr på 8-4 over USA søndag eftermiddag.

På de første fire minutter af tredje periode blev 2-3 således vendt til 5-3 i tjekkernes favør, og de sidste 20 minutter endte 6-1 til Tjekkiet efter suverænt spil, da kampen skulle afgøres.

USA i front

De første 15 minutter lignede det, at det ville blive en ret ensidet bronzekamp til amerikanernes fordel.

Her kom USA foran med 2-0, hvor særligt den anden scoring var en lækker en af slagsen. De amerikanske stjerner flyttede pucken hurtigt rundt i powerplay og med to afleveringer satte de tjekkerne skakmat, inden NHL-spilleren Adam Gaudette foran mål satte pucken ind.

Et smukt amerikansk powerplay bringer USA på 2-0 mod Tjekkiet. Video: Joachim Glenthøj

Heldigvis for spændingen kom Tjekkiet bedre med i opgøret, da det blot tredje tjekkiske skud i kampen blev omsat til en scoring tre minutter efter.

Og Tjekkiet havde en gylden mulighed i powerplay for at komme helt på højde med USA i slutningen af første periode, men et kæmpe tjekkisk koks sendt i stedet USA til pause med en 3-1-føring.

Helt åben bronzekamp

Anden periode var mere jævnbyrdig hele vejen igennem, hvor skudstatistikken på 9-9 for hele perioden vidnede om chancer i begge ender.

Trods flere skud blev det mere målfattigt end de første 20 minutter, men det var Tjekkiet, som fik kickstartet det store comeback med en scoring til 2-3.

"Jeg synes, at tjekkerne har haft lidt mere energi i anden periode, hvor USA ikke har haft lige så høj fart og intensitet. Det ligner, at de er ved at blive lidt trætte," vurderede TV 2 SPORTs ekspertkommentator Morten Green før sidste periode.

Tjekkisk drømmecomeback

Om det var træthed, som gjorde udslaget, er svært at sige, men Tjekkiet udspillede fuldstændig USA i kampens sidste tredjedel.

Tjekkerne skulle bruge bare 51 sekunder af tredje periode på at fremskaffe udligningen, og få minutter efter kunne Tjekkiets kaptajn, Roman Cervenka, score til 4-3.

Den 36-årige spillers store jubel ned langs banen fortalte tydeligt, hvor meget en bronzemedalje ville betyde.

Tjekkerne var ikke færdige endnu og spillede selvtillidsfyldt og var pludselig i stor kontrol. Det blev også til 6-3, inden tre kosmetiske scoringer i kampens slutning gav resultatet 8-4 og vild tjekkisk jubel.