Ishockey

Dansk stjerne vender hjem

Efter mange år i udlandet vender Philip Larsen hjem til dansk ishockey for at spille for Esbjerg Energy.

Philip Larsen kommer fremover til at skøjte rundt på danske ishockeybaner.

Torsdag oplyser Esbjerg Energy, at den danske profil, som kommer fra den vestjyske by, er ny spiller i klubben, hvor han fik sin ishockeyopdragelse.

32-årige Larsen skifter til Esbjerg, efter at han tidligere på året fik ophævet sin kontrakt med russiske Salavat Julajev Ufa, som han havde spillet for siden 2017. Det skete på grund af krigen i Ukraine.

Den rutinerede back bliver med det samme en af de største profiler i Metal Ligaen, og Esbjerg har da også glædet sig til at kunne præsentere Larsen.

Tirsdag inviterede de således til "årets spillerpræsentation i dansk hockey".

- En verden i forandring betyder nye muligheder i sportens verden. På torsdag glæder vi os enormt til at præsentere en ny spiller i den gule Energy-trøje, en ny spiller, der vil berige den danske liga, og en spiller, der uden tvivl kommer til at spille en stor rolle i Energy-familien, lød det.

Tidligere har Philip Larsen også spillet i verdens bedste liga, NHL, hvor det i alt er blevet til 151 optrædener for Dallas Stars, Edmonton Oilers og Vancouver Canucks.

Philip Larsen forlod i 2005 Danmark til fordel for svenske Rögle og har ikke spillet i Danmark siden undtagen for landsholdet.

Her var han senest med, da Danmark i august sidste år spillede tre kvalifikationskampe til OL og indløste billet til vinterlegene i Beijing.

Larsen var dog ikke med ved vinter-OL i februar, da han meldte afbud.