Ishockey

Dansk profil vil i kvartfinalen ved VM på hjemmebane

Josefine Persson og de øvrige danske VM-spillere har haft en intens sommer med forberedelse til A-VM.

Sommeren har været kort for Josefine Persson og hendes kolleger på det danske kvindelandshold i ishockey.

Mange af spillerne havde knap nået at få skøjterne af efter sidste sæson, før de skulle i gang med forberedelserne til det, der bliver et af karrierens højdepunkter: A-VM på hjemmebane, som begynder torsdag.

- Sidste sæson var lang, og jeg har vel kun haft to ugers rigtig ferie. Ellers har jeg kørt på i min klub, Luleå, eller med landsholdet.

- Der har været lidt flere samlinger, end vi er vant til, så det har været en mere intens sommer, end det plejer, siger Josefine Persson.

Håbet er, at de mange sommertimer med slid på isen og i styrkerummet lægger grunden til en stor præstation ved VM.

Gode chancer for kvartfinaleplads

Da Danmark sidste år debuterede i det skrappeste selskab, blev det til lutter nederlag. Holdet overlevede kun i A-gruppen, fordi der på grund af coronapandemien ikke var nedrykning.

Den nederlagsstime skal helst ikke gentage sig. For Persson, en af holdets absolutte profiler, er målet en plads i kvartfinalen.

- I mine øjne er der gode chancer for det. Vi har enten spillet lige op med eller slået alle hold, som vi møder. Hvis vi spiller for hinanden, er jeg sikker på, at vi kan tage den helt til kvartfinalen, siger hun.

Danmark åbner VM torsdag aften mod Sverige. Derefter venter Tjekkiet, Ungarn og Tyskland i det indledende gruppespil, hvorfra de tre bedste går videre til kvartfinalerne.

Ruslands udelukkelse hjælper Danmark

Chancen for avancement er vokset, fordi Rusland er blevet udelukket fra VM som følge af invasionen i Ukraine. Dermed er Danmark på papiret turneringens niendebedste nation.

Spillerne håber også, at de med gode præstationer får sat yderligere fokus på sporten, som ved OL i februar fik en sjælden tur i rampelyset.

- Vi skal være ambassadører for kvindeishockey. Jeg håber, at mange unge piger har set os til OL og nu ser os igen til VM og tænker, at de gerne vil begynde at spille.

- At det giver dem troen på, at hvis de fortsætter med at spille ishockey, så kan de blive til noget, siger Josefine Persson.

Alle Danmarks indledende kampe spilles i Frederikshavn. Den anden VM-gruppe afvikles i Herning.