Ny træner ser stort potentiale i danske ishockeykvinder

Bedre træning skal løfte det danske kvindelandshold til nye højder. Ny landstræner ser store muligheder.

Med en tiendeplads på verdensranglisten og senest OL-deltagelse i Beijing befinder det danske kvindelandshold i ishockey lige nu på et historisk højdepunkt.

Men selv om mængden af seniorspillere er yderst begrænset, er der fortsat store udviklingsmuligheder i dansk ishockey.

Det mener den nye landstræner Björn Edlund, der torsdag aften sender sit hold på banen til den første kamp mod Sverige ved A-VM på hjemmebane i Frederikshavn.

- Jeg tror afgjort, at vi kan komme højere op. Det afhænger af, hvilken indsats spillerne lægger i det. Hvordan de træner og lever.

- Ser man på de bedste nationer, er der en helt ekstrem drivkraft for at ville blive bedre. Det skal vi lære af, siger Björn Edlund.

Der er kun godt 200 aktive seniorspillere i Danmark. Men der meldes om spændende unge spillere på vej i kølvandet på Danmarks Ishockey Unions økonomiske satsning, der har givet sporten bedre forhold.

- Mere interessant at træne

Med bedre og mere målrettet træning fra en tidlig alder vil landsholdet blive endnu bedre i fremtiden, fastslår landstræneren.

- Der er en stor mængde individuelt dygtige spillere, og der er et ekstremt stort potentiale, fordi meget stadig er uudforsket i Danmark. Fysisk træning fra helt ung, systemer på klubholdene, kostvejledning og mange andre ting.

- Man skal ikke nødvendigvis træne mere, men man skal træne bedre og smartere. Spillerne skal være stærkere og mere eksplosive. Der er brug for, at vi synliggør det for de unge spillere.

- Så bliver det mere interessant at træne. Og så tror jeg, at spillerne begynder at satse endnu hårdere på ishockey, lyder det fra svenskeren.

Han fik i foråret ansvaret for det danske kvindelandshold som afløser for landsmanden Peter Elander.

Skal levere 100 procent

Under Elander nåede Danmark til OL, og nu venter A-VM på hjemmebane som et nyt højdepunkt i succesfortællingen om det danske kvindelandshold.

Den nye landstræner er forsigtig med at slynge alt for bombastiske ambitioner ud før et VM, hvor kun Ungarn er lavere rangeret end Danmark.

- Vores målsætning skal først og fremmest være at levere 100 procents indsatser og få det bedst mulige resultat på dagen. Gør vi det, kan vi gå ud med rank ryg uanset resultatet.

- Leverer vi 100 procents indsatser, vil vi også have muligheden for at tage point i flere af kampene, siger Björn Edlund.

Danmark ĂĄbner VM mod Sverige klokken 19.30 torsdag aften. Alle Danmarks indledende gruppekampe spilles i Iscenter Nord i Frederikshavn.