Ishockey

Nederlag slår ingen skår i dansk VM-optimisme

De danske ishockeykvinder ser stadig store muligheder ved VM, selv om premieren mod Sverige endte i nedtur.

Et 2-5-nederlag til Sverige og flere fæle defensive fejl gav det danske kvindelandshold en nedslående start på ishockey-VM på hjemmebane.

Men den halvsløje åbning får ikke nedrykningsspøgelset til at melde sin ankomst i omklædningsrummet inden weekendens opgaver mod Tjekkiet og Ungarn.

- Nej, langt fra. Nedrykning har slet ikke været på tale, siger Cassandra Repstock-Romme, der vogtede målet mod svenskerne.

- Det første, vi snakkede om i omklædningsrummet efter kampen, var, at alle kan slå alle i denne pulje. At vi har tabt tre point har overhovedet ikke noget at sige. Det hele afgøres til sidst, fastslår hun.

Hun peger på OL-kvalifikationen sidste efterår, hvor Danmark i sidste spillerunde skulle undgå et nederlag i ordinær tid til Tyskland for at indløse billet til legene i Beijing og lige akkurat klarede skærene.

Tyskland bliver også ved VM sidste modstander i det indledende gruppespil, hvor det i første omgang handler det om at undgå sidstepladsen, der medfører nedrykning.

Vil sigte mod seks point

Men spillerne drømmer om meget mere. Om at havne blandt de tre bedste i gruppen og stryge i kvartfinalen. Og nederlaget til svenskerne har ikke slået skår i optimismen. Heller ikke hos landstræner Björn Edlund.

- Vi skal stadig forsøge at tage point mod Tyskland. Ungarn slog Tyskland i den første kamp, og vi slog selv Ungarn i en testkamp for tre uger siden.

- Gør vi vores arbejde, får vi seks point i de kampe. Det skal vi sigte imod, siger Edlund.

Det var en overraskelse for de fleste, at Ungarn slog Tyskland i premieren i torsdags. Ungarerne er det lavest rangerede hold i turneringen, men formåede alligevel at vende 0-2 til 4-2.

Det mudrer billedet lidt, men det styrker samtidig de danske spillere i troen på, at der er muligheder i alle kampe.

- Ser man på ranglisten, har vi størst chance mod Ungarn. Men vi slog jo Tjekkiet ved OL, så hvorfor skulle vi ikke kunne gøre det igen? Og Tyskland tabte jo til ungarerne, så det er virkelig umuligt at spå om, siger kaptajn Josefine Jakobsen.

Danmarks anden VM-kamp mod Tjekkiet begynder klokken 19.30 lørdag aften.