Her er scenarierne før "altafgørende" dansk VM-kamp

Der er meget på spil, når Danmark spiller den sidste VM-gruppekamp. Danskerne er dog klar til at give den alt, hvad de har.

Danmark har alt at spille for i tirsdagens VM-kamp mod Tyskland.

Går det som håbet, ender Danmark i kvartfinalen, mens de omvendt må en tur ned i B-gruppen, hvis tingene ikke flasker sig.

Nedenfor ses scenarierne for det danske landshold i den sidste gruppekamp.

✅ Danmark skal "bare" have et enkelt point med sig fra kampen for at spille sig i VM-kvartfinalen. Derfor kan Danmark både:

  • Vinde i ordinær tid
  • Spille uafgjort i ordinær tid

.. og stadig spille sig videre i turneringen.

❌ Hvis Tyskland vinder kampen i ordinær tid, ender Danmark på sidstepladsen i puljen, hvilket vil sende danskerne direkte ned i B-gruppen.

I tilfælde af, at Danmark slipper fra kampen med et enkelt point, vil danskerne være a point med Ungarn. Danmark er dog bedst indbyrdes og vil derfor gå videre ved pointlighed.

Danmarks gruppe ved VM

  1. ​Tjekkiet, 9 point i 3 kampe
  2. Sverige, 7 point i 3 kampe
  3. Ungarn, 4 point i 4 kampe
  4. Danmark, 3 point i 3 kampe
  5. Tyskland, 1 point i 3 kampe

Profil tror på sejren

I den danske VM-lejr er der heldigvis optimisme at spore.

Den danske landsholdsprofil Julie Oksbjerg tror på sejren, selvom hun indrømmer, at kampens store betydning kan mærkes i truppen.

- Alt kan ske i dag. Det bliver en megatæt og hård kamp, men jeg er sikker på, at vi nok skal gå videre i den kvartfinale.

- Stemningen er god. Selvfølgelig er der nerver på, og nervøsiteten begynder også at komme op i os, fordi det er så vigtigt. Det er ikke altid, vi spiller så vigtige kampe, så opgøret i dag er altafgørende for os som hold, siger Oksbjerg til TV 2 SPORT.

Tyskland er svag favorit

Ét er troen på sejr. Noget andet er, hvordan de to hold står over for hinanden.

Ifølge cheftræneren for Odense Ishockey Klub, Alexander Hansson, der har tre spillere med på det danske hold, er Danmark svage underdogs i kampen.

- Historisk er tyskerne nok favoritter. Men de har indtil videre ikke haft det bedste VM. De tabte blandt andet også til Ungarn. Men de er generelt mere etablerede, så jeg mener, de er svage favoritter.

Men hvad skal Danmark så gøre for at slå dem?

- Danmark skal lykkes med en stærk defensiv, som de klarede mod Ungarn. De skal holde nullet. Jeg tror ikke, der bliver scoret frygtelig mange mål. Og så skal vi håbe på en stærk dansk målmandspræstation igen.

- Samtidig skal der være fokus på at være stærke i undertalsspillet. Så det er lidt samme opskrift som mod Ungarn, siger Hansson.

De tre bedste hold i puljen går videre til kvartfinalen. Nummer fire bliver, hvor de er, mens nummer fem rykker ned i B-gruppen.