Ishockey

Dansk kaptajn "skal hjem og tænke lidt" over fremtiden efter VM-nedtur

Det kan meget vel være, at VM-nederlaget til Tyskland var Josefine Jakobsens sidste optræden i landsholdsdragten.

Farvel til A-gruppen og måske også farvel til en af holdets helt store stjerner?

Efter det smertefulde danske VM-exit tirsdag gjorde Josefine Jakobsen det klart, at hun nu skal i tænkeboks omkring sin fremtid på det kvindelige ishockeylandshold.

- Nu skal vi lige hjem og sluge det her. Det er kun august, og der er en lang sæson foran os. Jeg bliver heller ikke yngre, så først og fremmest er mit fokus på klubholdet. Jeg har ikke udelukket landsholdet endnu, men jeg skal lige hjem og tænke lidt, og så må vi tage den derfra, siger Jakobsen til TV 2 SPORT.

Så du overvejer at stoppe på landsholdet?

- Det ved jeg ikke, om jeg gør, men det slider hårdt på kroppen. Det har været halvandet til to sindssygt intensive år med landsholdet, men det har været fedt. Jeg havde håbet, at vi kunne have fortsat i den højeste division mindst en sæson til, men jeg skal hjem og evaluere og se, hvad der skal ske.

Den mangeårige landsholdskaptajn blev udtaget til landsholdet første gang, da hun var blot 14 år. I dag er Josefine Jakobsen 31 år. VM-debuten kom ved C-VM i 2008.

Hun spiller til daglig for svenske Djurgårdens IF, som hun skiftede til i 2016 efter fem år på University of North Dakota i USA.