Ishockey

Ligatopscorer vendte tysk eventyr ryggen

Det var Felix Scheel selv, der bad om at få ophævet sin kontrakt i tysk ishockey efter problemer med erhvervelsen af et tysk pas.

50 point og en titel som ligatopscorer og dertil en fornem debut på det danske VM-landshold. Sidste sæson lignede en næsten perfekt sæson for ishockeyangriberen Felix Scheel.

Og det løftede sig yderligere, da det kom frem, at den målfarlige forward kunne skifte den danske liga og Esbjerg Energy ud med den bedste tyske ishockeyrække og en fremtid hos Iserlohn Roosters.

Et løft ikke bare i kvalitet på isen, men så sandelig også når det kommer til den økonomiske ramme.

Men drømmen var en for en kort bemærkning, for tirsdag kom det frem, at kontrakten mellem de to parter var blevet ophævet, da det stod klart, at en proces med papirarbejdet der skulle sikre danskeren et tysk pas, var en længere proces end forventet.

Nu fortæller den danske angriber, at det var ham, der bad om at samarbejdet stoppede på den baggrund.

- De ville faktisk gerne have beholdt mig mens arbejdet med mine papirer gik i orden. Men så ville de have lånt mig ud i stedet for, forklarer Felix Scheel til TV 2 SPORT.

- Det ville så have været i DEL2 (næstbedste tyske række, red.), men der skulle jeg ikke rode rundt. Så det var bedst, hvis vi gik hver til sit.

Fik ikke chancen

Selvom det var Scheel selv, der trak stikket på samarbejdet med den tyske klub, så gør det på en eller anden måde ondt, når det man troede skulle være et drømmeskifte ender op med at være en form for luftkastel.

- Det er skuffelse og ærgrelse, der fylder. Jeg var klar til en ny udfordring, fortæller forwarden, der forlod Tyskland tirsdag.

- Jeg havde selvtillid med fra VM, men føler ikke helt jeg fik chancen for at vise mig frem. Og det er ærgerligt, for jeg var glad for at være der.

Nu er han så tilbage hos familien og træner med i Gentofte hos det lokale 1. divisionshold, mens han venter på, at der skal vise sig en åbning i en ishockeyverden, hvor de fleste ligaer første står overfor at skulle begynde.

- Jeg har aldrig før prøvet at stå uden kontrakt så sent, så det er da spændende. Jeg vil naturligvis gerne have et sted at spille så hurtigt som muligt, men det skal også være det rigtige sted. Så jeg har ikke travlt.

Og det rigtige sted kan i sidste ende være den danske Metal Ligaen, men det er i første omgang ikke den vej, som sidste års topscorer kigger.

- Jeg kigger mod udlandet, men jeg går ikke kun efter at tjene penge. Det skal være på et niveau, jeg er klar til, lyder det fra Felix Scheel.