Ishockey

Føler sig snydt for sejren - har nu nedlagt protest

Rungsted mener, at dommerne begik en fejl i straffeslagskonkurrencen mod Odense. En afgørelse på protesten vil blive truffet snart, oplyser ligaen.

En en-ud-af-1000-oplevelse fandt sted i ishockeyhallen i Odense onsdag aften.

Og nej, det er ikke Rungsted Seier Capitals bemærkelsesværdige comeback fra 0-4 til 4-4, der tænkes på her, men derimod en situation tidligt i straffeslagskonkurrencen.

Odense Bulldogs' Jesper Thornberg åbnede afgørelsen på kampen med at brænde, mens gæsternes Nick Moutrey scorede. Eller gjorde han?

Dommerne var i tvivl og måtte se canadierens forsøg igennem på video.

På tv-billederne ligner det, at pucken går i mål og efterfølgende bliver slynget ud gennem sidenettet, men efter at have voteret kom dommerne tilbage på isen og signalerede 'ikke mål'.

Dette videomateriale indgår i Metal Ligaens afgørelse på Rungsteds protest. Video: TV 2 Sport

Rungsted-direktør så pucken inde

Hverken Odense eller Rungsted formåede at score under de første seks straffeslag (tre til hvert hold). Så straffeslagskonkurrencen skulle fortsætte til stor fortrydelse for Rungsted-direktør Thomas Friberg.

Oppe på tribunen havde Friberg således også set video af Nick Moutreys forsøg. Han - og de øvrige klubber - har adgang til samme videomateriale som dommerne, og direktøren var helt sikker på, at Moutrey havde scoret, og at Rungsted derfor skulle have de to point.

Så da Rungsted endte med at tabe efter runde otte i straffeslagskonkurrencen og 'kun' få et point ud af kampen på Fyn, valgte nordsjællænderne straks at nedlægge protest over afviklingen af straffeslagskonkurrencen.

- Vi har kigget video og vurderet, at der er sket en fejlvurdering. Derfor har vi valgt at nedlægge protest, siger Thomas Friberg til TV 2 SPORT.

Afgørelse i løbet af de kommende dage

Metal Ligaen bekræfter på sin hjemmeside at have modtaget protesten fra Rungsted. Under overskriften 'En afgørelse vil blive truffet i løbet af de kommende dage' skriver ligaen:

- Rungsted Seier Capital har nedlagt protest over afviklingen af de såkaldte 'Game Winning Shots' i onsdagens kamp mod Odense Bulldogs. Protesten er nedlagt jf. DIUs Turneringsbestemmelsers kapitel IV, § 1 stk. a. Den turneringsansvarlige, Metal Liga-chef Kim Pedersen, vil nu samle indlæg fra begge hold, kampens dommere samt det videomateriale, der forefindes på Metal Ligaens Spiideo-system.

- På baggrund af disse indlæg og det foreliggende videomateriale vil der derefter blive truffet en afgørelse.

Får Odense lov til at beholde de to point, vil fynboerne have 11 point for 5 kampe. Rungsted har i skrivende stund 9 point for 6 kampe.