Ishockey

Afgørelse i protestsag modtages med skuffelse i Rungsted

Rungsted har mulighed for at anke afgørelsen, men det kommer de ikke til, lyder det fra klubbens direktør.

Fredag landede afgørelsen i protestsagen fra Metal Liga-kampen mellem Odense Bulldogs og Rungsted Seier Capital, og den faldt ikke ud til nordsjællændernes fordel.

Til stor skuffelse for alle i og omkring Rungsted inklusive klubbens direktør, Thomas Friberg.

- Vi er skuffet over turneringsledelsens afgørelse, som vi tager til efterretning, skriver Rungsted-direktøren i en SMS til TV 2 SPORT.

- Turneringsledelsen udtaler, at dommerskønnet var "særdeles ukorrekt", men skriver også, at dommerens skøn på isen er endeligt. Man må stille sig selv spørgsmålet, hvor forkert et dommerskøn kan være, før det giver anledning til, at man kan omgøre dette.

Dommerne har erkendt, at de tog fejl

Det var Rungsteds Nick Moutrey, der sendte pucken i nettet i straffeslagskonkurrencen og gæsterne foran på deres første forsøg, men efter at have set video kom dommerne tilbage på isen og signalerede 'ikke mål'.

Selv om dommerne efterfølgende har erkendt, at de tog fejl, og Rungsted burde være tildelt målet, lægger turneringsledelsen i sin afgørelse vægt på, at dommerne "ikke faktuelt har overtrådt nogle spilleregler".

- Og idet kampen er sat i gang igen efter gennemsyn af situationen, er dommerens skøn og kendelse på isen endelig. Der findes følgelig ikke mulighed for at ændre et sådant skøn post-game, står der i afgørelsen.

Det er derfor, Rungsteds protest ikke tages til følge.

Fordi hverken Odense eller Rungsted scorede under de første seks straffeslag (tre til hvert hold), skulle straffeslagskonkurrencen fortsætte, og den endte med Odense som vinder efter otte runder.

Dette videomateriale indgår i Metal Ligaens afgørelse på Rungsteds protest. Video: TV 2 SPORT

Var Nick Moutrey og Rungsted blevet tildelt målet, havde straffeslagskonkurrencen været slut efter tre straffeslag til hvert hold, og gæsterne kunne have kørt hjem med to point i stedet for et.

Rungsted anker ikke afgørelsen

Rungsted har mulighed for at anke afgørelsen til Danmarks Ishockey Unions Amatør- og Ordensudvalg inden for 14 dage, men det kommer de ikke til.

- Vi mener ikke, at det tjener hverken dansk ishockey eller os at starte en månedlang proces, som muligvis først kan afgøres, længe efter kvalifikationen til Final4 skal være afsluttet i slutningen af oktober, skriver Rungsted-direktør Thomas Friberg til TV 2 SPORT.

Efter 6 kampe har Rungsted derfor 9 point. Odense derimod har 11 point for 5 kampe.