Ishockey

Ligaen erkender brøler, men fastholder fejlresultat

Rungsted scorede på straffeslag og burde være tilkendt sejren, men nederlaget til Odense står ved magt.

I har ret i, at I blev snydt for et point, men resultatet kan ikke ændres, da der var tale om et dommerskøn.

Det er den besked, turneringsledelsen for Metal Ligaen i ishockey har sendt til Rungsted Seier Capital, der havde nedlagt protest efter nederlaget til Odense Bulldogs i onsdags.

Sjællænderne leverede et flot comeback, da de fik vendt 0-4 til 4-4. Kampens afgørelse skulle findes i straffeslagskonkurrence. Uafgjort udløser et point til hver, mens vinderen efter overtid eller straffeslagskonkurrence får yderligere et point.

Det var i denne straffeslagskonkurrence, fejlen skete i opgøret.

Rungsteds Nicholas Moultry satte nemlig pucken i nettet på sit forsøg. På forunderlig vis kom pucken dog igennem nettet og blev slynget ud gennem sidenettet.

Dommerne kiggede på videobilleder, men fandt det ikke bevist, at pucken var inde, selv om videobilleder efterfølgende tydeligt viste, at det var tilfældet.

Da alle øvrige af de seks indledende skytter brændte, burde Rungsted have været kåret som vinder. I stedet måtte der flere straffeslag til, og her endte Odense med at vinde.

Rungsted følte sig dog snydt grundet det underkendte mål og nedlagde protest. Det gjorde klubben med rette, anerkender turneringsledelsen, men resultatet kan ikke omstødes.

- Vi har taget fejl, og Rungsted burde have været tildelt et mål, lyder dommernes indrømmelse i afgørelsen.

Ingen mulighed for at ændre et sådant skøn post-game

Reglerne giver imidlertid ikke mulighed for at ændre på resultatet ifølge turneringsledelsen.

- Selv om videoen viser, at dommernes skøn i forhold til om pucken er kommet lovligt i målet, efterfølgende kan konstateres at være særdeles ukorrekt, så er det stadig de: Et dommerskøn, lyder konklusionen i afgørelsen.

Dette videomateriale indgår i Metal Ligaens afgørelse på Rungsteds protest. Video: TV 2 SPORT

- Dommerne har ikke faktuelt overtrådt nogle spilleregler, og idet kampen er sat i gang igen efter gennemsyn af situationen, er dommerens skøn og kendelse på isen endelig.

- Der findes følgelig ikke mulighed for at ændre et sådant skøn post-game.

Rungsted har mulighed for at anke afgørelsen til Danmarks Ishockey Unions Amatør- og Ordensudvalg inden for 14 dage, men til TV 2 SPORT fortæller Rungsted-direktør Thomas Friberg, at det ikke kommer til at ske.