Ishockey

Landsholdsspiller hentet hjem fra udlandet

Mathias From skifter Västerås ud med Herning Blue Fox. Den tidligere VM-spillers aftale løber sæsonen ud.

Herning Blue Fox har fået en klar forstærkning i jagten på succes i Metal Ligaen.

Midtjyderne har torsdag offentliggjort en aftale med den danske landsholdsforward Mathias From, der er blevet løst fra sin kontrakt i svenske Västerås.

Det skriver den danske klub på sin hjemmeside.

From har fået en kontrakt, der løber resten af sæsonen. Nordjyden ser frem til at få sin debut i Danmarks bedste række efter at være rykket til Sverige som ungdomsspiller.

- Jeg er virkelig glad og spændt på at komme til Herning. Siden i sommer har organisationen i Herning udvist en enorm interesse for mig, og jeg har altid anset klubben for at være en af de mest professionelle klubber i Danmark, hvilket gjorde det til et logisk valg for mig, siger 24-årige From til klubbens hjemmeside.

Han forventer at kunne hjælpe holdet med "en benhård arbejdsindsats, høj fart, mod og en masse point".

I et interview med Herning Folkeblad fortæller From, at han tidligst er på isen i Herning i slutningen af denne uge. Samtidig ønsker han ikke at fortælle om sit brud med Västerås.

"Ønskespiller for enhver dansk klub"

Klubdirektør Torben Skovgaard glæder sig over tilgangen.

- Mathias kommer med nogle stærke offensive kvaliteter, som har gjort ham til en interessant spiller for udenlandske klubber i de bedste ligaer i Europa.

- Det alene gør naturligvis også Mathias til en ønskespiller for enhver dansk klub, og vi er meget stolte over, at han har valgt at fortsætte sin karriere i Herning. Vores fans kan forvente, at vi får en sulten spiller på holdet, siger han.

From var med i Danmarks VM-trup i 2021, og han scorede et enkelt mål under slutrunden.

I 2016 blev han draftet af NHL-holdet Chicago Blackhawks, men han har ikke spillet i verdens nok stærkeste ishockeyliga.