Ishockey

Derfor er Ehlers' exit ikke overraskende

Heinz Ehlers overtog landstrænerposten i 2019, og han har leveret store resultater med Danmark.

Heinz Ehlers stopper som landstræner for de danske ishockeyherrer efter VM i maj. Det meddeler Danmarks Ishockey Union i en pressemeddelelse torsdag.

Begge parter er enige om, at der skal ske noget nyt.

Det var ham, der smurte glasuren ud på den kage, som en masse svenskere havde bagt

Jimmy Bøjgaard, TV 2 SPORTs ishockeykommentator

Beslutningen giver mening ifølge TV 2 SPORTs ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard.

- Rygterne har floreret i lang tid, så jeg er ikke overrasket. Det er måske også et godt tidspunkt, for dansk ishockey står i en tid, hvor der venter andre udfordringer end det, han blev hentet ind til.

- Han kom ind, da alting gik på ryggen af den stærkeste generation nogensinde i dansk ishockey, og nu står man i en fase med genopbygning, hvor der skal spilles talenter ind. Det er et andet job i dag, end det han kom ind til, siger Bøjgaard.

Kulminationen på mange års arbejde

57-årige Ehlers overtog landstrænerposten i 2019 efter en tid som assistenttræner, og han har opnået store ting i spidsen for de danske ishockeyherrer.

Ved OL i 2022 gik Danmark hele vejen til kvartfinalen, mens det ved verdensmesterskabet få måneder senere blev til en niendeplads.

Alligevel er det vigtigt at have perspektivet med, mener Jimmy Bøjgaard.

- Han er en dansk træner, der kom efter en masse svenske. Det vil være forkert at give ham al æren for det, en masse svenske landstrænere har bygget op.

- Det er kulminationen på noget, der har foregået over flere årtier. Det var ham, der smurte glasuren ud på den kage, som en masse svenskere havde bagt, og det vil altid være højdepunktet for ham at gå i kvartfinalen til OL.

Danmarks Ishockey Union har endnu ikke udpeget efterfølgeren, men ifølge Bøjgaard vil det være oplagt at kigge mod den anden side af Øresund.

- Jeg tror, det vil være godt at kigge mod Sverige – mod en yngre, moderne træner. En, der tænker moderne, for ishockey er et andet spil i dag.

Ehlers tager hul på sin sidste slutrunde med Danmark, når VM i ishockey spilles fra 12. til 28. maj. Mesterskabet afvikles i Finland og Letland.