Ishockey

Heinz Ehlers stopper som dansk landstræner

VM til maj bliver Heinz Ehlers' sidste opgave i spidsen for det danske landshold i denne omgang.

Danmarks ishockeyherrer skal have ny landstræner til sommer.

Det står klart, efter at Danmarks Ishockey Union torsdag i en pressemeddelelse meddeler, at Heinz Ehlers stopper som dansk landstræner efter VM i Finland og Letland.

- For det første vil vi meget gerne takke Heinz for en meget flot periode som landstræner for herrelandsholdet. Hans resultater taler fuldstændig for sig selv, og det har været en stor ære at have ham som en respekteret træner for landsholdet, siger direktør for Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen.

"En af Europas bedste"

Ehlers' kontrakt udløber til sommer, og unionen forklarer, at de sammen med Ehlers er nået frem til, at den ikke skal forlænges.

- I Danmarks Ishockey Union betragter vi Heinz som en af Europas bedste trænere, og der er ingen tvivl om, at hans karriere i boksen kommer til at fortsætte på en ny og spændende adresse. Og vi vil egentlig også gerne tilføje, at alting er foregået ganske udramatisk. Begge parter er klar på, at der skal ske noget nyt, siger direktøren.

Samme forklaring giver Ehlers i en sms til TV 2 SPORT:

- Det er fuldstændig udramatisk. Jeg har bare valgt ikke at forlænge, og jeg søger nye udfordringer, og hvad det er, ved jeg ikke endnu, oplyser Ehlers og tilføjer, at han ikke vil uddybe.

57-årige Ehlers overtog landstrænerposten i 2019 efter en tid som assistenttræner, og han har opnået store resultater i spidsen for holdet. Blandt andet ved vinter-OL sidste år, hvor holdet spillede sig hele vejen til en kvartfinale.

Ved VM nogle måneder senere blev det til en dansk niendeplads, hvilket var den bedste placering i otte år.

TV 2 SPORT forsøger at få en kommentar fra Heinz Ehlers.