Ishockey

Herning misser gylden mulighed - Aalborg vinder grundspillet

Aalborg smed 2-0-føring og tabte i Esbjerg, men fik hjælp af Herlev til at bevare førstepladsen.

Aalborg Pirates går ind til Metal Ligaens slutspil som grundspilsvinder.

Det står klart, efter at sidste runde i slutspillet blev afviklet tirsdag aften.

På forhånd kunne der kun byttes rundt på rækkens nummer et og to, og nordjyderne gjorde sit til at sørge for spænding ved at tabe 2-3 ude til Esbjerg Energy trods en 2-0-føring undervejs.

Herning kunne kun have taget førstepladsen, hvis holdet selv vandt i ordinær tid, og Aalborg samtidig tabte i ordinær tid, men midtjyderne formåede ikke at udnytte den fremstrakte hånd fra Esbjerg.

Herning tabte nemlig selv med 5-6 ude til Herlev og må derfor nøjes med andenpladsen.

Førstepladsen i grundspillet er vigtig, da den giver en hjemmebanefordel i de slutspilsserier, der skal afgøres i en syvende kamp.

Aalborg fik en solid start i Esbjerg, da Matt Salhany efter otte minutters spil kunne bringe sit hold foran i powerplay. I anden periode øgede canadieren Brayden Low til 2-0, før den lokale Esbjerg-knægt Oliver Kjær reducerede for hjemmeholdet.

Inden de sidste 20 minutter skulle meget gå galt, hvis ikke Aalborg skulle sikre sig grundspilssejren. Foruden holdets egen føring var Herning bagud 4-6 i Herlev.

Men så satte Aalborg selv sin føring over styr, og da Hernings kamp samtidig var cirka ti minutter efter Aalborgs kamp, kunne midtjyderne jagte grundspilssejren, men det blev ved en enkelt reducering og dermed en andenplads til Herning.

DM-kvartfinalerne

  •  Aalborg Pirates (1) - Rungsted Seier Capital (8).
  •  Herning Blue Fox (2) - Frederikshavn White Hawks (7).
  • Odense Bulldogs (3) - Herlev Eagles (6).
  • Esbjerg Energy (4) - Sønderjyske (5).

Herning ærgrer sig over nederlag

- Vi formåede ikke at gøre vores del, og det er ærgerligt at slutte af med et nederlag, siger Herning-kaptajn Morten Poulsen til TV 2 SPORT.

Odense slutter på grundspillets tredjeplads. Det stod allerede klart inden tirsdagens 5-4-sejr på hjemmebane over Rungsted efter overtid. Den svenske skarpretter Jesper Thörnberg afgjorde kampen.

Sønderjyske bankede Rødovre med 7-1, og forwarden Valdemar Ehlberg bød ind med en scoring og fire assist i opgøret.

For tabende Rødovre var det sæsonens sidste kamp. Vestegnsholdet, der trænes af klublegenden Olaf Eller, misser slutspillet som det eneste hold i rækken.

Slutspillet begynder med kvartfinaleserier på fredag.