Ishockey

Aalborg hævner pinlig nedslagtning

Med en 4-0-sejr på udebane over Rungsted fik Aalborg oprejsning for fredagens kæmpenederlag.

Aalborgs danske ishockeymestre ligner igen sig selv og kan rejse hjem fra den anden kvartfinalekamp mod Rungsted med ro i sindet.

Med en 4-0-sejr på udebane fik nordjyderne udlignet til 1-1 i serien og fik samtidig bortvisket nogle af de pletter, som fredagens absurde 2-11-nederlag satte på spillernes stolthed.

Mestrene viste et helt anderledes ansigt søndag eftermiddag. Væk var sløseriet og det lidt for fine spil, som Rungsted to dage tidligere straffede nådesløst.

I stedet blev der konsekvent lukket af foran keeper George Sørensen, der med et rent bur fik en stor personlig oprejsning.

Rungsted blev presset ud i ufarlige positioner, og det lykkedes kun nordsjællænderne at sende beskedne 18 skud mod gæsternes mål.

Heller ikke, da Rungsted ved stillingen 0-0 kort inde i anden periode fik tildelt straffeslag, fandt hjemmeholdet nøglen til at passere den aalborgensiske målmand.

Brett Thompson misbrugte chancen, og det hævnede sig snart, da Oskar Drugge i stedet bragte Aalborg i spidsen i powerplay.

Satsning slog fejl

Midt i kampen blev det 2-0 ved Anders Koch, og Tobias Ladehoff dræbte det sidste håb hos de knap 1200 tilskuere med sin 3-0-scoring i tredje periode.

Rungsted erstattede mod slutningen målmand Oskar Östlund med en ekstra markspiller. Men satsningen slog fejl, da Aalborgs Matt Salhany erobrede pucken og efter et par træk kunne sende den i det tomme mål.

Holdene mødes igen på tirsdag i Aalborg. Det hold, der først vinder fire kampe, avancerer til semifinalen.