VM i ishockey (M)

Ehlers' afløser skal være på plads før VM

Danmarks Ishockey Union er i fuld gang med at finde en ny landstræner, der skal forsætte generationsskifte.

Danmarks Ishockey Unions jagt på en ny landstræner begynder at tage form. Håbet er, at en aftale kan være på plads inden VM i maj, så Heinz Ehlers' afløser kan bruge turneringen til at nærstudere sit nye hold.

Det siger Theis Møller fra unionens eliteudvalg, der står i spidsen for landstrænerjagten.

- Jeg håber, at vi har den rigtige mand inden for de næste tre til fire uger, afhængig af jobsituationen hos de pågældende kandidater.

- Vi bestræber os på, at den mand, vi vælger, kan starte sit arbejde allerede under det kommende VM for at få indsigt i, hvad det er for et hold, han skal overtage, og hvilke modstandere, han potentielt skal stå over for året efter, siger Theis Møller.

DIU meddelte i februar, at Ehlers stopper efter fem år på posten, når hans kontrakt udløber efter VM.

Under Ehlers' ledelse nåede landsholdet OL-kvartfinalen sidste år og rangerer lige nu som nummer ti i verden.

Derfor forventede unionen et stærkt ansøgerfelt til den snart ledige trænerpost, og det er det også blevet, lyder det.

- De følere, vi løbende har haft ude, og de ansøgninger, vi har fået, afspejler, at det er trænere med meget stærke cv'er i forhold til det, vi søger, siger Theis Møller.

Flere stamspillere er stoppet

Det er ikke nødvendigvis de trænere med flest sejre på meritlisten, der kommer forrest i køen.

Den nye mand skal overtage et landshold i opbrud. Folk som Frans Nielsen, Julian Jakobsen og Morten Madsen er stoppet på landsholdet det seneste år.

Den snart 37-årige kaptajn Peter Regin har formentlig heller ikke mange landsholdsår tilbage i sig. Det er den situation, den nye landstræner skal navigere i.

- Da Heinz overtog, handlede det om at præstere resultater på allerøverste hylde, fordi vi vidste, at vi havde en gylden generation af spillere, som var på toppen af deres karriere.

- Det er enorme kulturbærere og en rygrad på landsholdet gennem to årtier, der skal erstattes af nye spillere. Det kommer til at få indflydelse på resultaterne på kort sigt. Det er vi helt bevidste om.

- Nu skal vi bringe en ny stamme af spillere sammen. Det er en konstant afvejning af, hvordan man sikrer et generationsskifte uden at gå på kompromis med resultaterne, siger Theis Møller.

VM, som bliver Heinz Ehlers' sidste opgave som landstræner, begynder 12. maj i Tampere og Riga. Dagen efter skal Danmark i kamp for første gang i Nokia Arena i Tampere, hvor modstanderen er Ungarn.