Ishockey

Nægter at iklæde sig regnbuetrøje

San Jose Sharks-målvogteren ville ikke støtte et tiltag, der er "imod hans personlige overbevisning".

San Jose Sharks-spillerne gik lørdag aften på isen iført regnbueinspirerede trøjer for at vise deres støtte til LGBTQ-personer.

Men det var ikke alle spillere, der indvilgede i at trække i den specielle trøje under opvarmningen. Målvogteren James Reimer valgte at skippe opvarmningen og dermed at tage trøjen på.

I et statement fra klubben udtaler Reimer, at alle personer, også LGBTQ-personer, er velkomne i hockeyverdenen, men at han ikke ønsker at bakke op om et emne, der er imod hans tro.

- I hele min 13 år lange NHL-karriere har jeg været kristen – ikke kun i titel men i måden jeg lever mit liv på, udtaler Reimers til klubbens Twitter-profil.

- I dette specifikke tilfælde undlader jeg at støtte et tiltag, der er imod min personlige overbevisning, der er biblen, den højeste myndighed i mit liv.

Det er ikke første gang, at en NHL-spiller undlader at trække i en regnbuefarvet trøje i denne sæson. Philadelphias Ivan Provorov nægtede ligeledes at gøre det tilbage i januar.

Skuffer præsident

Reimers beslutning falder ikke i god jord hos Brian Burke, der er en af de største fortalere for inklusion i NHL.

Et emne han arbejder med i sin stilling som præsident for Hockey Operations i Pittsburgh Penguins.

- Jeg vil gerne gentage, at jeg er ekstremt skuffet. Jeg ville ønske, at spillerne kunne forstå, at regnbuetrøjerne sætter fokus på inklusion og at få alle til at føle sig velkomne. At en spiller tager trøjen på betyder ikke, at han godkender et sæt værdier eller skal stå inde for en sag. De signalerer: ”I er velkomne her". Og det er I i hver eneste NHL-bygning, fortæller Brian Burke ifølge NBC Sports.