Ishockey

Historisk aften i dansk ishockey

Tirsdag kan alle DM-kvartfinalerne blive afgjort i kamp 6. Især for Herlev Eagles kan det blive en speciel aften.

Slutspillet i dansk ishockey har aldrig været tættere, end det er i år.

Tirsdag venter kamp 6 i alle kvartfinaleserierne, hvor Herlev Eagles har mulighed for at fuldbyrde en gedigen overraskelse ved at slå Odense ud.

- Det vil være stort for os. Helt historisk. Det vil være rigtigt sjovt at vinde i dag – og så på hjemmebane foran vores fans, siger Mathias Asperup til TV 2 SPORT.

Det er første gang, at alle de fire kvartfinaleserier i den danske liga skal ud i kamp 6, og for Herlev er der næsten også tale om en 'første gang'. Vi skal nemlig helt tilbage til sæsonen 1983/1984 for at finde den seneste sæson, hvor Herlev har spillet sig videre i slutspillet.

Den ældste Herlev-spiller blev født i 1992. Det siger noget om, hvor lang tid siden det er, at Herlev havde succes i ligaen.

- Det vil betyde rigtigt meget for klubben at gå videre. Det vil måske få nogle flere fans og sponsorer ind, og hvis det sker, kan der måske komme nogle flere penge i Herlev. I stedet for at ligge i bunden kan det måske blive en klub, der hvert år spiller med, hvor det er sjovt, drømmer Mathias Asperup.

Herlevs serie mod Odense

  1. Odense-Herlev 4-2
  2. Herlev-Odense 4-1
  3. Odense-Herlev 3-4 (forlænget)
  4. Herlev-Odense 6-3
  5. Odense-Herlev 4-2

Da Herlev spillede sig videre i slutspillet i 1984, lykkedes det holdet at gå hele vejen og vinde det danske mesterskab.

Så langt tænker Mathias Asperup og holdkammeraterne dog ikke i år, selvom det har set godt ud i serien mellem nummer 6 og nummer 3 fra grundspillet, hvor fynboerne vandt fem ud af seks kampe.

- Jeg synes, vi har spillet nogle gode kampe. Det er lidt nogle andre kampe end i grundspillet. I stort set alle kampene har vi været klar og haft en gameplan mod Odense. Det har fungeret godt, siger Asperup og tilføjer om den potentielt afgørende kvartfinalekamp:

- Vi skal være klar fra start, og så skal vi lige have redet den første storm af, som de kommer med. Og så skal vi tage den sejr, så vi kan komme videre.

Kamp 6 i kvartfinalerne

  • 19.00: Herlev-Odense 3-2
  • 19.00: Frederikshavn-Herning 2-3
  • 19.30: Rungsted-Aalborg 2-3
  • 20.15: SønderjyskE-Esbjerg 2-3

De tre første kampe vises direkte på TV 2 PLAY, mens aftenens sene kamp også transmitteres på TV 2 SPORT. Se hele vores sendeplan her.