Offensiv forstærkning til dansk VM-hold

Nicklas Jensen har ikke spillet ishockey siden oktober 2022, men nu melder han sig klar til VM i maj.

Der bliver klar offensiv forstærkning til det danske ishockeylandshold ved VM i Finland og Letland i maj.

Forwarden Nicklas Jensen melder sig nemlig parat til at være en del af landstræner Heinz Ehlers' tropper, når det danske landshold skal på is i Tampere om små to måneder. Og det på trods af, han ikke har spillet ishockey i 2023.

- Jeg har sagt ja til, at jeg vil være med i år, siger Nicklas Jensen til TV 2 SPORT.

Det regner jeg stærkt med, ellers bliver jeg en deprimeret mand

Nicklas Jensen om at kunne bidrage til landsholdet

Den 30-årige herningenser er lige nu ude med en skulderskade, der har sendt ham under kniven, men han tripper for at komme i kamp igen for sit schweiziske mandskab, Rapperswil-Jona Lakers, der er tvunget til sejr i slutspilsserien mod EV Zug.

- Jeg havde håbet på, de ville give mig en chance i vores kamp fredag, hvor vi skal vinde, hvis det ikke skal være slut. Men lægerne råder mig til lige at vente lidt endnu, fortæller forwarden.

- Jeg træner fuldt med, og det er ikke så meget det, der er blevet opereret, der er problemet. Det er mere musklerne og det rundt omkring skulderen, der er svagt. Men nu tager vi den dag til dag.

Håber på slutspillet

Nicklas Jensen håber på, han kan vende tilbage til sit schweiziske hold i årets slutspil, men hvis ikke vil det måske passe hans skulder endnu bedre at støde til det danske landshold, når landstræneren samler tropperne i starten af april..

- Der kan jeg tage det mere roligt, og jeg skal ikke stresse for at komme i kamp i den første testkamp. Det vil give mig muligheden for, at skulderen bliver hundrede procent i god tid til VM.

Håbet er også, at den målfarlige dansker kan lægge et hårdt år bag sig. Ved OL brækkede han et ribben, der plagede ham et godt stykke tid på den anden side af OL.

Derefter trak hans klub Jokerit stikket i den russiske KHL-liga som reaktion på krigen i Ukraine. Samtidig drillede ribbenene så meget, at han måtte melde afbud til sidste års VM.

I optakten for sin nye schweiziske arbejdsgiver fik han problemer med lysken, så han ikke fik spillet sig i form, før han begyndte den nye sæson som lyn og torden med 11 point i 12 kampe. Indtil skulderen blev smadret ved et hændeligt uheld i træning.

Det er nu lidt mere end fire måneder, siden skulderen blev opereret, og Nicklas Jensen har været på is i de seneste to måneder, men han savner at bidrage.

Håbet er, at han gør det, når det danske hold går på isen til VM i maj i Tampere.

- Det regner jeg stærkt med, ellers bliver jeg en deprimeret mand.

Sidst Nicklas Jensen spillede VM var i 2021 i Riga, hvor han lavede fem mål i syv kampe.