Ishockey VM

- Pilen peger på mig, siger landstræner efter brøler

TV 2 Sports ishockeyekspert kalder det 'en kæmpe skrivebordsfejl', at Danmarks tredjemålmand ikke er skrevet ind i turneringen.

En dansk skrivebordsfejl kunne i værste tilfælde have tvunget landstræner Heinz Ehlers til at sende en markspiller på mål undervejs i VM-kampen mod USA.

En ganske bemækelsesværdig sitution, som Danmark selv er skyld i. Forklaring følger:

I første periode i 0-3-nederlaget blev Danmarks foretrukne målmand Frederik Dichow skadet, da en amerikansk forward bragede ind i Dichow.

Da anden periode gik i gang var det derfor med George Sørensen i det danske mål. Sørensen fuldførte kampen, men var den danske målmand også blevet skadet, så havde den været gal.

Danmarks tredjemålmand Mathias Seldrup sad på tribunen, men han fik ikke lov til at klæde om, da han undervejs i kampen blev kaldt ned i den danske boks.

Årsag: Danmark har nemlig kun skrevet to målmand ind i truppen, selvom der er plads til en tredje.

Danmarks landstræner Heinz Ehlers tager det fulde ansvar for det, han selv kalder en 'misforståelse'.

- Det er summen af misforståelser, og hvis der er nogen, som skal kastes under bussen, og man mener, det er amatøragtigt, så peger pilen på mig, siger Heinz Ehlers til TV 2 Sport.

Ekspert er uforstående

Danmark have således kun én brugbar målmand i truppen i de sidste to perioder mod USA.

Den situation efterlader TV 2 Sports ishockeyekspert meget uforstående.

- Det er en kæmpe skrivebordsfejl, som der selvfølgelig skal være styr på, i og med Danmark ikke står og venter på hverken Frederik Andersen eller Mads Søgaard fra NHL.

- Seldrup skulle selvfølgelig bare være skrevet ind på Danmarks roster, så når den her meget specielle situation opstår, så kunne han have været nede og klæde om og stå som backup i boksen, siger Michael Eskesen.

Upåvirket reserve

George Sørensen gjorde en fin figur i det danske mål, men han måtte i sidste periode indkassere tre amerikanske scoringer.

Han var dog ikke påvirket af, at der ikke var en reserve klar, hvis han måtte udgå.

- Nej, det tænkte jeg ikke så meget over. Jeg tænkte selv, om han (Seldrup, red.) kunne komme ned og få udstyr på, men det må han åbenbart ikke, siger George Sørensen.

Frederik Dichow, der højst sandsynlig har pådraget sig en hjernerystelse, er tvivlsom til Danmarks kommende kampe.

Danmark må dog gerne foretage ændringer på målmandspositionen til de resterende gruppekampe mod Sverige og Finland.

VM Indl. Runde Grp. A

VM Indl. Runde Grp. A
PositionHoldnavnKVTOVOT+/-P
17601034/820
27501126/718
37510128/1516
47430027/1612
57241019/268
67041210/314