Nu får denne svinestreg konsekvenser

Joe Veleno sidder i skammekrogen de næste fem kampe.

Det er ikke uvant, at der bliver gået til den i ishockey. Tværtimod.

Men det var alligevel ganske usædvanligt, da canadiske Joe Veleno smadrede sin skøjte ned på schweziske Nino Niederreiters skinneben.

Valeno blev ikke udvist for sin handling i kampen, men nu har situationen fået et efterspil. IIHF har nemlig bekræftet, at 23-årige Veleno tildeles fem spilledages karantæne.

Velenos "tackling" blev – ikke overraskende – taget dårligt imod af Niederreiter, der stormede mod sin canadiske modstander.

De to spillere brugte efterfølgende flere sekunder på at puffe til hinanden, inden Veleno fik en albue i hovedet og kastede sig ned på isen.

Situationen endte med en udvisning til Niederreiter, mens Veleno, der startede det hele med sin stempling, fik lov at blive på banen – formentlig fordi dommerne ikke så den første episode.

Eksperter havde ikke set mage

Da situationen udfoldede sig lørdag aften, var det også til stor overraskelse for TV 2 Sports ishockeyeksperter.

- Jeg har aldrig set noget lignende, og det er fuldstændig vanvittigt. Det hører ingen steder hjemme, siger Lasse Degn.

Han følges op af Michael Eskesen.

- Det overrasker mig, at Niederreiter ikke reagerer kraftigere, for det er en kæmpe svinestreg. Veleno burde have spillet sit sidste minut ved det her VM. Men jeg tror simpelthen, det går deres næse forbi (dommerne og de øvrige spillere, red.), hvor grim en svinestreg, det er, siger Eskesen.

Nu må Valeno dog se til fra tribunen de næste fem kampe. Canada møder Norge mandag eftermiddag klokken 15:20. Følg kampen på TV 2 Play eller TV 2 Sport X.