Ishockey VM

Danske VM-spillere tror på overraskelsen mod Sverige

Danmarks drømme om en VM-kvartfinale hænger efterhånden i en tynd tråd. Et resultat mod Sverige vil dog holde håbet i live.

Der er lagt op til en nordisk nabodyst, når Danmark tørner sammen med Sverige mandag eftermiddag.

Og som det oftest er, når de to nationer mødes, det de gulklædte fra Sverige, der er forhåndsfavoritter.

Danmark har brug alle de point, de kan få, hvis de skal ende på fjerdepladsen i Gruppe A. Derfor vil det hjælpe betydeligt at få et godt resultat mod svenskerne. Det tror den danske-lejr også på kan lade sig gøre.

- Jeg synes, vi viste mod USA, at vi godt kan spille op med store nationer. Jeg synes, det var små marginaler, der afgjorde det, siger Patrick Russell til TV 2 Sport og fortsætter:

- Vi havde vores chancer for at komme foran i den kamp, og jeg synes, at der er meget, vi kan tage med fra den kamp. Så jeg synes helt klart, der er muligheder mod Sverige.

Alle kan slå alle

Mandagens kamp mod Sverige bliver unægteligt en svær opgave for danskerne. Men Nicklas Jensen er ikke opgivende forud for mødet med "storebror".

- Hockeyen er blevet tættere i hele verden, så alle kan slå alle. Men for at give os selv en chance skal vi spille vores bedste ishockey – og endda mere. Hvis vi ikke spiller som et hold, spiller kompakt og arbejder stenhårdt tror jeg ikke, vi kan vinde. Men jeg tror på, at vi kan levere alt det, siger Nicklas Jensen til TV 2 Sport.

Patrick Russell peger også på, hvad det vil kræve for Danmark at få et resultat mod Sverige.

- Vi skal turde spille med pucken, holde i pucken, hjælpe hinanden og vinde vores nærkampe. Jeg synes, at vi mod USA havde pucken næsten mere end dem. Det var stærkt, og det skal vi gøre igen.

Alle spillets facetter skal lykkes, mener ekspert

Spørger man TV 2 Sports ishockeyekspert Michael Eskesen, mener han ligesom landsholdsspillerne, at det kræver noget ekstraordinært at slå Sverige.

- Summen af alle elementerne skal lykkes for Danmark. Det hele skal spille. Overtal, undertal, fem-mod-fem og så kan vi ikke komme udenom, at kræver en stor dag på målmandsposten.

- Det er svært at pege på et punkt, hvor Danmark kan drille Sverige. Men defensiven har set god ud under VM-slutrunden, så det niveau skal de følge op mandag. Og så er de nødt til at gribe de muligheder, der byder sig, siger eksperten til TV 2 Sport.

Se Danmarks VM-kamp mod Sverige mandag eftermiddag klokken 15.20 på TV 2 Sport eller TV 2 Play.