Ishockey VM

Danmarks bedste fik tæsk: - Du er udsat, når de kører mod mål

George Sørensen leverede flere mirakelredninger mod Sverige, men den danske målmand slog sig også i nederlaget.

Danmark tabte 1-4 til Sverige, men ishockeylandsholdet kan i høj grad takke én mand for, at nederlaget ikke blev større.

Danmarks målmand George Sørensen storspillede i sin første start ved dette VM og havde flere store redninger, som holdt Danmark inde i kampen om vigtige VM-point.

Sørensen, som blev kåret til kampens danske spiller, måtte dog kæmpe en kamp for at forsvare både sig selv og det danske mål.

To gange blev han nemlig pløjet ned af en svensk modspiller i høj fart.

- Jeg snakkede lidt med dommeren omkring det. Han sagde, at det var vores spillere, der skubbede dem ind i mig, siger George Sørensen til TV 2 Sport.

Den første situation fandt sted i starten af anden periode, hvor svenske Jonatan Berggren mistede balancen og bragede ind i både Sørensen og det danske mål.

"Han får noget af en tur Sørensen, selvom han bliver ramt lavt på benskinnerne." Video: TV 2 Sport

Anden gang var det Henrik Tömmernes, som skøjtede ind i Sørensen i tredje periode. Ingen af situationen endte med svensk udvisning.

- Den første gjorde lidt ondt, og det var bare om at komme op igen, men den anden nåede jeg at beskytte mig. Det er det, der sker som målmand. Du er udsat, når de kører på mål, siger George Sørensen.

Der er ingen tvivl i kommentatorboksen om, at det er en klar udvisning for episoden. Video: TV 2 Sport

En lignende situation sendte den danske førstemålmand Frederik Dichow ud af turneringen på grund af en hjernerystelse.

Som følge heraf fik Sørensen sine første VM-minutter mod USA og fik igen chancen mod Sverige.

Han takkede for tilliden med en fornem præstation trods tremålsnederlaget.

- Jeg kom godt ind i kampen ret hurtigt. Jeg kontrollerede nogle skud, som jeg fik suget til mig. Jeg føler, at jeg mentalt var med i hele kampen. Det blev lidt hårdt til sidst. Det er lidt varmere at spille derinde end tirsdag aften i Herlev eller Rødovre, siger Sørensen.

Aalborg-Pirates-målmanden lavede hele 30 redninger, og TV 2 Sports ishockeyekspert Michael Eskesen var også imponeret over præstationen.

- Der er ingen tvivl om, at George Sørensen spillede en stor, stor kamp. Specielt i de to første perioder lavede han mirakelredninger.

- Det var nogle lidt uortodokse redninger, han lavede, fordi han kæmpede og ikke gav op. Han holdt danskerne inde i opgøret, siger ishockeyeksperten.

Tirsdag skal der nok flere mirakelredninger til fra Sørensen, hvis Danmark skal have et resultat mod Finland.

Og det er nødvendigt, hvis Danmark skal videre til kvartfinalerne. Danmark skal nemlig hente to point flere end Tyskland i gruppespillets sidste runde.