Ishockey VM

Isproblemer inden Danmarks vigtige VM-kamp: - Det er for farligt

Et par timer inden VM-kampen mod Sverige mener Nikolaj Ehlers, at isen er for farlig at spille på.

En uventet trussel er opstået kort før Danmarks vigtige VM-kamp mod Sverige.

Da det danske landshold trænede klokken 09.30 mandag morgen, omkring seks timer inden opgøret, var isen i Nokia Arena i en tilstand, som danske Nikolaj Ehlers finder kritisabel.

- Man kan ikke spille på den is. Det er min ærlige vurdering. Det er for farligt, siger Nikolaj Ehlers ifølge MTV Urheilu.

I øjeblikket er der niveauforskelle i isen, hvor et punkt på den ene mållinje tydeligt står ud. Linjen, som går på tværs af banen, indeholder et bump, som kan være farligt at skøjte over i høj hastighed.

Det er ikke en stor overraskelse, at sådan noget sker

Nikolaj Ehlers

TV 2 Sports reporter Lars Fink, der var til stede under Danmarks træning, fortæller, at han opfattede det, som om at det danske landshold fik at vide, at de skulle passe på i det ene hjørne.

- Isen var våd, og der var tydelig niveauforskel visse steder. Spillerne var opmærksomme på hjørnet, hvor de enten var forsigtige i deres skøjteløb, når de kom derned, eller helt undgik området, beretter Lars Fink.

Sverige fik også lov at træne i hallen, og den svenske forward Linus Johansson sammenligner det med "miniatureudgave af et fartbump".

- Jeg håber, at de fikser det senere. Ellers vil det være livsfarligt, siger haan til svenske Expressen.

Ehlers ikke overrasket

VM-arrangørerne har dog i skrivende stund fortsat et par timer, inden de danske og svenske spillere indtager isen. VM-braget begynder 15.20.

Danmarks eneste NHL-spiller i truppen tror da også, at der kommer styr på isen.

- Der er helt sikkert gode folk her, der tager sig af isen. Der er mange spil og øvelser i hallen, og isen er i brug hele tiden, så det er ikke en stor overraskelse, at sådan noget sker. Men lige nu kan man ikke spille på den is, siger Ehlers.

Danmark er presset før de sidste to gruppekamp mod Sverige og Finland. Her skal Danmark som minimum have to point for at have muligheden for at komme videre til kvartfinalerne.

Følg opgøret på TV 2 Play og TV 2 Sport fra klokken 14.50.

VM Indl. Runde Grp. A

VM Indl. Runde Grp. A
PositionHoldnavnKVTOVOT+/-P
17601034/820
27501126/718
37510128/1516
47430027/1612
57241019/268
67041210/314