Bødker stopper karrieren

Mikkel Bødker spillede sin sidste ishockeykamp i karrieren, da Danmark tabte 1-7 til Finland ved VM.

Landstræner Heinz Ehlers er ikke den eneste dansker, der takker af på landsholdet efter Danmarks 1-7-nederlag til Finland.

Det er også slut i rødt og hvidt for 33-årige Mikkel Bødker, som har valgt at stoppe karrieren helt.

Det fortæller han til TV 2 Sport, efter at Danmarks VM sluttede tirsdag.

- Det bliver det sidste. Det er en sjov følelse at stå med. Jeg har vidst det længe. Det føles faktisk ret godt. Jeg har mange fede minder at se tilbage på. Nu glæder jeg mig til at komme hjem til min kone, datter og familie og hygge mig med dem.

- Det er meget specielt. Jeg har oplevet meget, og jeg er utrolig stolt over, at jeg kan stå med løven på brystet i min sidste kamp og give tilbage til den udvikling, jeg har fået i min karriere. Det er utrolig specielt, men samtidig er det det rigtige tidspunkt, siger Bødker.

Mikkel Bødker har spillet 12 sæsoner i verdens bedste ishockeyliga, NHL, og meget af karrieren har fundet sted i udlandet.

Det sidste års tid har han tørnet ud for HV71 i Sverige.

Ifølge Heinz Ehlers er det en stor dansk spiller, der siger farvel.

- Det er en utrolig dedikeret spiller. Jeg har haft muligheden for at coache ham i VM- og OL-turneringer, og han har altid stillet op. Det tager jeg hatten af for. Mikkel har i vores øjne været en verdensstjerne og spillet rigtig, rigtig godt på landsholdet og i NHL i mange år, siger Ehlers

Smiler trods nederlag

Bødkers sidste kamp i karrieren bliver dog Danmarks nederlag på seks mål til Finland.

Et faktum, han godt kunne grine af.

- Det er ikke jo det fedeste at tabe 1-7 til et dygtigt finsk hold, men jeg synes, at vi spillede en fremragende turnering. Vi gav den chancen i alle kampene. Vi var tæt på mod Tyskland, USA og Sverige i kampe, hvor vi skulle tage nogle point. Det blev ikke drømmen om kvartfinalen, men jeg synes, at vi kan være stolte, siger Bødker.

Danmark slutter VM på femtepladsen i gruppen. Dermed var holdet i blandt de fire bedste, der gik videre til kvartfinalerne.