Ishockey VM

Direktør reagerer på landstræners kraftige kritik

Danmark har syv spillere på kontrakt i den amerikanske hockeyliga NHL, men kun én er på landsholdet.

- Jeg skal være ærlig at sige, at der er nogle, jeg er rimelig skuffet over.

Sådan lød det fra ishockeylandstræner Heinz Ehlers, da han i et interview med TV 2 Sport langede ud efter de danske NHL-spillere, som han mener ikke har prioriteret landsholdet nok.

Ishockeyekspert Morten Green mente, at kritikken var berettiget, og nu melder direktøren for Dansk Ishockey Union, Kim Pedersen, sig også på banen.

Han har normalt kontakten med spillerne og klubberne, og han forstår udmærket Heinz Ehlers' frustration. Men han har samtidig også svært ved at være skuffet over de valg, de danske NHL-spillere har truffet.

- Heinz er en mand, der trækker tingene op sort og hvidt på godt og ondt. Det har jeg god forståelse for, siger Kim Pedersen til TV 2 Sport og uddyber:

- Jeg deler den ærgerrighed, Heinz har for at vinde ishockeykampe. Og når man gerne vil vinde, så har man også brug for de bedste spillere. Derfor forstår jeg godt hans skuffelse over, at vi ikke altid kan stille med det bedste hold. Og det er der jo så mange grunde til.

- Men omvendt – kan vi tillade os at være skuffede over, at skadede spillere eller en spiller, som skal opereres efter sæsonen, vælger at få den operation lavet, så han kan være 100 procent klar til næste NHL-sæson? Det har jeg lidt svært ved at være skuffet over, siger Kim Pedersen.

Kunne man have gjort mere?

I øjeblikket har Danmark syv spillere, som er på kontrakt i en NHL-klub.

Men ved det igangværende VM har man kun én NHL-spiller i truppen: Stjernen Nikolaj Ehlers, som er søn af landstræneren.

Ifølge Heinz Ehlers er det for dårligt, at flere af NHL-spillerne "ikke har budt ind," men har Dansk Ishockey Union også en aktie i situationen? Kunne de have gjort noget anderledes?

- Måske er jeg naiv – så må du kalde mig det. Jeg tror, at alle spillerne har lyst til at komme hjem og spille for landsholdet, siger direktør Kim Pedersen.

- Vores opgave er at skabe så god en ramme på landsholdet, som vi kan, og jeg synes, at vi har en god ramme. Vores setup er, hvor det skal være.

Så det er ikke hos jer, den ligger, men hos spillerne, der ikke møder op?

- Det ved jeg ikke. Det bliver meget hurtigt sort hvidt, men for mig som person er det nok mere en grå masse. Kan vi gøre noget? Det tror jeg altid, man kan.

- Jeg kan ikke lige pin pointe, hvad det skulle være, men igen tror jeg, at hvis man som spiller siger, ’jeg har overskud kropsligt og mentalt,’ så kommer man. Det har så været sværere at finde det overskud de seneste par år, siger Kim Pedersen.

TV 2 Sport har ikke kendskab til, hvilke konkrete spillere kritikken fra Heinz Ehlers er rettet imod, men har rakt ud til flere danske NHL-spillere for at høre, hvad de mener om landstrænerens ord.

Her er Oliver Bjorkstrand vendt tilbage med et svar, som du kan læse her.