Ishockey VM

Splittet formand skal igen på jagt: - Det var ikke planen

Danmarks Ishockey Union forventer at finde en ny direktør i år.

Danmarks Ishockey Union (DIU) skal i gang med at ansætte en ny direktør under to måneder efter, at Kim Pedersen tiltrådte posten.

Pedersen er blevet hentet ind til en toppost i Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF), hvor han skal være sportschef.

Det efterlader et hul i DIU og en formand, som er både ærgerlig og stolt.

- Jeg er begge dele. Jeg er ærgerlig, fordi det her absolut ikke var planen. Vi ansatte Kim per 1. april til at være direktør, så det var vores plan a.

- Og så er jeg også stolt over, at Danmark kan få fat i sådan en post. At blive sportsdirektør i IIHF er den største post, hvis ikke du skal være øverste direktør, siger formand i DIU, Henrik Bach Nielsen.

Forventer at finde erstatning i år

Kim Pedersen blev konstitueret som direktør, da den nu tidligere direktør Ulrik Larsen forlod posten.

Da I konstituerede Kim, havde I problemer med at finde en direktør. Hvorfor tror I, i kan finde ham nu?

- Ja, det er rigtigt nok. Men det var ikke, fordi der ikke var kandidater. Vi syntes lige på det tidspunkt, at Kim havde den rette faglige profil.

- Jeg er sikker på, at vi nok skal finde en. Inden årets udgang forventer jeg, at vi har en direktør på plads i dansk ishockey, siger Henrik Bach Nielsen.

Kunne ikke sige nej

Kim Pedersen har haft berøring med Danmarks Ishockey Union i 22 år, hvor han gennem tiden har besiddet adskillige stillinger i unionens ledelse.

Blandt andet har han været chef for Metal Ligaen og general manager for landsholdet. Sidstnævnte ansvar har han haft under det igangværende VM, hvor Danmark røg ud i gruppespillet.

Pedersen er selv ambivalent over at fratræde sin nytiltrådte stilling som direktør.

- Selvfølgelig gør man sig nogle overvejelser. Jeg tænkt rigtig meget og talt rigtig meget med rigtig mange de sidste fire uger. Men ultimativt tror jeg aldrig, der kommer et godt tidspunkt at forlade en stilling efter så lang tid, som jeg har haft den.

- Og den chance jeg har fået af IIHF, ville jeg sparke mig selv for meget over, hvis ikke jeg tog den. Klicheagtigt, som det nu må være, er det once in a lifetime, siger Pedersen.

Kim Pedersen starter i IIHF til juli.