Ishockey VM

Værtsnation i ekstase efter stor overraskelse 

Her får du overblikket over torsdagens kvartfinaleopgør.

Der var aldrig rigtig tvivl om, hvem der skulle avancere fra VM-kvartfinalen mellem USA og Tjekkiet.

Efter amerikanerne fik pucken i nettet to gange efter de første to perioder, var der aldrig for alvor spænding om hvem, der skulle løbe med sejren.

For hvor USA kørte på og fortsatte dominansen, begyndte tjekkerne så småt at miste modet. Og sådan blev det ved resten af kampen.

Således vandt USA kampen 3-0, og er dermed klar til semifinalen.

USA vinder 3-0 over Tjekkiet, og de er dermed videre til semifinalen i VM. Video: TV 2 Sport

Tyskland leverer overraskelsen

Danmarks bøddel fra gruppespillet fortsætter de flotte takter ved VM-slutrunden. Torsdag spillede de sig selv ganske overraskende videre fra kvartfinalen, da de besejrede Schweiz.

Alpelandet var ellers favorit forud for opgøret, men Tyskland ville det anderledes.

Tyskland kom foran i første periode på en scoring fra Maximilian Kastner, og selvom Schweiz udlignede til 1-1 i anden periode, så svarede Tyskland tilbage med to hurtige scoringer til henholdsvis 2-1 og 3-1.

Schweiz forsøgte ihærdigt at jagte en scoring i slutfasen, hvor de spillede i overtal, men de kunne ikke nedbryde den tyske defensiv. Kampen sluttede derfor 3-1.

Dermed er Tyskland videre til VM-semifinalen, hvor USA som bekendt venter.

Tyskland sejrer 3-1, og de er dermed videre til semifinalen i VM. Video: TV 2 Sport

Canada ordner Finland i hockeybrag

De to nationer plejer at mødes i VM-finalen. Sådan er det i hvert fald gået de sidste tre slutrunder. Men torsdag aften mødte de to giganter hinanden i VM-kvartfinalen – og kampen, den skuffede ikke.

Canada tabte sidste års VM-finale og var derfor på jagt efter revanche fra dengang. Og det fik de.

De rødklædte kom foran med 1-0 efter en scoring af 21-årige Jack Quinn bare syv minutter inde i opgøret.

Den scoring, blev først fulgt op i anden periode, hvor canadierne fik scoret til 2-0. Denne gang på mål af Samuel Bais.

I tredje periode startede de rødklædte også bedst ud, da de efter bare tre minutter scorede til 3-0 efter Michael Carcone drejede pucken helt op i hjørnet. Derfra gik luften langt hen ad vejen ud af ballonen for finnerne. Lige indtil de reducerede til 3-1 med tre minutter igen. Men løbet var kørt.

Canada scorede til sidst i tomt mål til slutresultatet 4-1, og dermed er de klar til semifinalen, hvor Letland står klar.

Canada sætter de regerende verdensmestre fra Finland på plads og vinder 4-1. Dermed er Canada videre til VM-semifinalen. Video: TV 2 Sport

Letland chokerer og sender Sverige ud i mørket

Det lille land leverede en gedigen overraskelse torsdag aften, da de slog Sverige.

Og det var også Letland, der kom først på tavlen, da bare 19-årige Dans Locmelis fik taget til at lette på Arena Riga med sin scoring til 1-0.

Efter den scoring, tog Sverige mere af initiativet i kampen og fik også scoret til 1-1 på mål af Timothy Liljegren i anden periode.

Og så troede svenskerne, at kampen lå til dem. Men de måtte tro om igen. For Miks Indrasis dukkede pludselig op og sendte pucken i nettet til 2-1 i tredje periode.

Selvom Sverige efter scoringen forsøgte at lirke det lettiske forsvar op, måtte de i sidste ende give fortabt.

Og bedst som svenskerne jagtede den udlignende scoring, var det i stedet Letland der scorede til sluresultatet 3-1 efter et kludemål af en anden verden.

Med sejren er Letland klar til semifinalen for første gang i landets historie, hvor Canada venter.

Letland er klar til VM-semifinalen for første gang nogensinde efter en noget overraskende 3-1-sejr over Sverige. Video: TV 2 Sport