Rio 2016

Egypter nægter at give hånd efter nederlag: Buhes ud af tilskuerne

Den egyptiske judokæmper Islam El Shehaby nægtede at give sin modstander hånden, og så blev han buhet ud af tilskuerne.

Det er på ingen måde i den olympiske ånd, at man ikke giver sin modstander hånden efter et nederlag. Det fik egypteren Islam El Shehaby at mærke efter sin kamp mod On Sasson fra Isreal.

De to judokæmpere mødtes fredag efter i 1/16-finalen i kategorien +100 kg, og da Sasson forsøgte at give El Shehaby hånden efter kampen, nægtede sidstnævnte og trak sig væk fra sin modstander.

Den handling fik hurtigt publikummet til at buhe voldsomt ned mod Islam El Shehaby, der gik frustreret rundt på gulvet. Israeleren On Sasson tog situationen ganske roligt og forlod hurtigt arenaen sammen med sin træner.

Op til olympiske lege har der været spekulationer om, hvorvidt de egyptiske judokæmpere skulle trække sig fra OL-turneringen, og altså også dette opgør, på grund af den anspændte politiske situation mellem Egypten og Israel.

Det får du ikke meget ud af Or Sasson.

Det skød præsidenten for den egyptiske olympiske komité, Hesham Hatab, dog ned inden OL. Her har han, ifølge det franske medie Ouest-France, udtalt følgende til AFP.

- Egypten trækker sig ikke fra judoturneringen, fordi vi ikke blander politik og sport. Vores position mod Israel er velkendt, men vi trækker os ikke foran dem.

Se episoden i videoen over artiklen