Rio 2016

Overraskende sølvvinder sender tårevædet hilsen hjem: 'Hej mor'

Da sølvmedaljen først kom om halsen, gik det op for OL-debutanten Emma Aastrand Jørgensen, hvad der lige var sket. Og så sad følelserne uden på tøjet.

OL-sølv efter en afslutning på målfoto. Det var ikke til at forstå for Emma Aastrand, da hun første gang kom op til TV 2 SPORT's reporter og havde svært ved at forklare, hvad der lige var sket.

Efter en tur på podiet begyndte det langsomt at gå op for danskeren.

- Det var helt fantastisk. Jeg vidste ikke helt, om jeg skulle græde, grine, kigge eller lukke øjnene. Det var helt fantastisk, sagde Emma Aastrand, da TV 2 SPORT fangede hende igen med medaljen om halsen.

Inden hun kom så langt, var Aastrand en tur over forbi de nærmeste, der har bakket hende op i Rio. Her kunne hun ikke længere holde tårerne tilbage, der så småt var begyndt at trille på podiet.

I mens der blev delt kys og kram ud, fandt hendes søster også en mobiltelefon frem, og så var det tid til at sende en hilsen hjem til Danmark.

- Hej mor, lød det fra en tårevædet OL-sølvvinder, inden producerne klippede væk.

I interviewet bagefter kunne Emma Aastrand dog uddybe, hvorfor det betød så meget at komme over til de nærmeste og juble med dem.

- Der kunne jeg... Nu bliver jeg helt rørt igen. Der kunne jeg virkelig mærke, at jeg virkelig har gjort noget godt. De er der for mig, og det er bare sindssygt dejligt, sagde hun.

Inden hun efterfølgende forklarede, hvem der specielt har betydet noget særligt for hende.

- Først og fremmest er det helt klart min kæreste. Han sidder derhjemme. Han har været der for mig og troet på mig. Vi har snakket rigtig meget sammen for ligesom at få mig til at have det dejligt og ikke være nervøs. Og så min far, min søster og min bedste veninde er der.

- De tror på mig, og de respekterer mig. Jeg kan ikke komme ud og feste. Jeg kan ikke de der ting, men de respekterer mig, og de kommer, også selvom det kun er en halv time, vi kan ses. De er der for mig, og det er bare sindssygt dejligt at komme hen til dem, sagde Emma Aastrand.

I finalen i 500 meter enerkajak vandt Ungarn guld, mens New Zealand tog bronzen. Men at det blev til dansk medalje, det havde Emma Aastrand på ingen måde regnet med.

- Det er så stort. Jeg har slet ikke ord for det lige nu, det er bare helt vildt. Jeg ville gerne lave en top 5, og jeg er også inden for top 5. Det er helt vildt, afsluttede Emma Aastrand med et grin.