OL Tokyo 2020

Emma Aastrand vinder OL-bronze efter vild afgørelse

Danmarks sjette OL-medalje kom i hus på vandet i Tokyo. Kortvarigt var meldingen, at danskeren havde vundet sølv, men det blev ændret til bronze.

Den 25-årige kajakroer Emma Aastrand Jørgensen har vundet en medalje for andet OL i træk.

Det danske medaljehåb kom ind som nummer tre i finalen i 200 meter enerkajak.

Top 3

  • Guld: Lisa Carrington (New Zealand)
  • Sølv: Teresa Portela (Spanien) +0,763 sekund
  • Bronze: Emma Aastrand Jørgensen (Danmark) +0,781 sekund

På Sea Forest Waterway blev det først annonceret, at danskeren havde vundet OL-sølv, men da målfotoet blev gennemgået endnu engang, viste det sig, at spanieren lige nøjagtig klemte sig ind som nummer to.

Derfor blev det altså i stedet til en dansk bronzemedalje.

Emma Aastrand Jørgensen har i øvrigt flere chancer for at hente en medalje ved dette OL, da hun i morgen indleder konkurrencen på 500-meterdistancen, mens hun fredag er med i den danske firerkajak.

God optakt i semifinalen

Tidligere på morgenen japansk tid havde den danske kajakroer fået en glimrende optakt til OL-finalen, da hun sluttede som nummer to i sin semifinale.

Tiden var ovenikøbet den næstbedste af alle på tværs af de to semifinaler, da Aastrand Jørgensen krydsede mållinjen i tiden 38,457 sekunder.

Det var faktisk bedre end den hidtidige olympiske rekord fra 2016, der lød på 39,864 sekunder. ”Problemet” var bare, at newzealænderen Lisa Carrington var endnu hurtigere og dermed også slog sin egen olympiske rekord med manér.

Carrington kom ind i tiden 38,127 sekunder og banede vejen for noget stort.

Dansk medaljefavorit

Imens newzealænderen passede sig selv helt i front, var danske Emma Aastrand Jørgensen på papiret næststørste favorit, men hun lå i et meget tæt og stærkt felt. De største konkurrenterne til medaljerne var udråbt til at være Teresa Portela (Spanien), Martin Walczykiewicz (Polen) og Dora Lucz (Ungarn).

I OL-finalen viste danskeren sig så endnu engang stærk nok til at slutte blandt de forreste, mens New Zealands Lisa Carrington var helt suveræn.

Da Emma Aastrand og spanske Portela krydsede mållinjen, var det HELT lige. Derfor gik der også et øjeblik, før det blev annonceret i Tokyo, at danskeren var kommet over mållinjen som nummer to.

Øjeblikke senere blev det dog ændret til en tredjeplads, mens spanske Portela kunne juble over OL-sølvet.

Imens det denne gang blev til bronze, vandt Emma Aastrand Jørgensen sølv ved OL i 2016 i 500 meter enerkajak, som hun altså også stiller op i denne gang.

Derudover er hun også forsvarende europamester i både 200 meter og 500 meter enerkajak.