OL Tokyo 2020

Skuffet dansker troede, hun vandt sølv: - Det kan ikke være rigtigt

Den 25-årige kajakroer Emma Aastrand Jørgensen blev udråbt som OL-sølvvinder på resultattavlen, men øjeblikke senere blev det ændret til bronze.

- Jeg tænkte: "Hvad?? Det kan ikke være rigtigt." Jeg blev ærgerlig.

Sådan lød det fra danske Emma Aastrand efter kvindernes OL-finale i 200 meter enerkajak, hvor forvirringen et kort øjeblik var totalt.

I 10-15 sekunder kunne hun se sig selv som OL-sølvvinder, inden hun blev flyttet ned på resultattavlen.

- Jeg troede jo ligesom, jeg havde vundet sølv. Da jeg kigger op og ser, der bliver skiftet rundt (på resultattavlen, red.), der kan jeg godt mærke, jeg ærgrer mig. Jeg er stadig lidt skuffet.

- Når det kommer op på skærmen, så troede jeg, at det var resultatet. Lisa (guldvinder, red.) kom på klart og tydeligt, og så kom jeg først på lidt efter. Der troede jeg, de havde nået at se det igennem. På den måde er det dét, der gør ligeså meget ondt - at den når at skifte. Men det sker, sagde den nykårede OL-bronzevinder om den specielle situation kort efter finalen.

Helt i front var Lisa Carrington (New Zealand) suveræn, men efterfølgende krydsede danske Emma Aastrand Jørgensen og spanske Teresa Portela mållinjen helt lige.

Efter kort ventetid blev Lisa Carrington annonceret som guldvinder på resultattavlen, mens Emma Aastrand dukkede op som nummer to. Glæde blev dog ændret til markant skuffelse kort efter, da podieplaceringerne blev rettet:

Top 3

  • Guld: Lisa Carrington (New Zealand)
  • Sølv: Teresa Portela (Spanien) +0,763 sekund
  • Bronze: Emma Aastrand Jørgensen (Danmark) +0,781 sekund

- Min egne forventninger og mit eget pres har jo været der efter EM (hvor hun vandt guld, red.), og så vidste jeg efter semifinalen, hvor jeg lavede andenhurtigste tid, at jeg var med. Og da jeg så ser på skærmen, at der står to, så 'går jeg efter det'. Jeg havde håbet på mere (end bronze, red.), tilføjede Emma Aastrand.

- Jeg vidste godt, Lisa er stærk. Hun er superdygtig, men jeg havde håbet, jeg kunne være tættere på hende. Hun fortjener den guldmedalje, men jeg havde håbet, jeg kunne snuppe sølvet. Om et par timer kan jeg måske nyde bronzemedaljen lidt mere.

Ærgerlig start

Efter finalen ærgrede Emma Aastrand Jørgensen sig ikke kun over bronzemedaljen. Hun var også lidt træt af starten på finalen, men ellers hun godt tilfreds med løbet, der giver hende en god følelse inden de næste konkurrencer.

- Jeg synes ikke, jeg kom helt så godt ud af starten, som jeg gerne ville. Men mentalt kom jeg hurtigt over det, og så kommer jeg godt op i frekvens og power. Efter starten vidste jeg godt, jeg skulle ro ALT, hvad jeg overhovedet har lært. Den skulle have én og nakken, og det synes jeg også, den fik. Det var nok til en medalje, som jeg er superglad for.

- Det giver blod på tanden at skulle kæmpe for mere. Jeg ved ikke, hvordan mine chancer er på 500 meter, men jeg tror, jeg kan være godt med, siger Emma Aastrand Jørgensen til TV 2 SPORT.

Allerede onsdag skal Emma Aastrand Jørgensen i aktion igen, når hun indleder konkurrencen på 500-meterdistancen, mens hun fredag er med i den danske firerkajak.