Emma Aastrand vinder endnu en OL-medalje

Emma Aastrand Jørgensen har nu sikret Danmark to OL-medaljer ved de olympiske lege i Tokyo.

For anden gang på godt 48 timer har den danske kajakroer Emma Aastrand Jørgensen formået at ro en OL-medalje i hus.

Denne gang var det i 500 meter enerkajak, at Aastrand sluttede som nummer tre i OL-finalen.

To dage forinden var det på den noget kortere 200 meter-distance, at danskeren også formåede at vinde bronze.

Top 3

  • Guld: Lisa Carrington (New Zealand)
  • Sølv: Tamara Csipes (Ungarn) +0,639 sekund
  • Bronze: Emma Aastrand Jørgensen (Danmark) +1,557 sekund

- Jeg kan lige så godt lægge alle kortene på bordet. Jeg har haft kanonhøje forventninger til mig selv. Det kan jeg mærke i dag. At stå med den her tredjeplads, det er en forløsning, og tårerne presser på, sagde den dobbelte danske OL-bronzevinder efter finalen.

Sådan forløb finalen (Af Ritzau)

Emma Aastrand Jørgensen kom fint fra start, men lå nede på sjettepladsen, da de otte finaledeltagere var halvvejs mod de 500 meter.

På de sidste 250 meter skruede hun op for tempoet og klemte sig foran blandt andre svenske Linnea Stensils, som vandt over danskeren i semifinalen.

Hun kunne dog ikke gøre noget ved storfavoritten Lisa Carrington fra New Zealand. Hun vandt finalen i overlegen stil med over et halvt sekund ned til ungarske Tamara Csipes.

Emma Aastrand Jørgensen kom ind 1,557 sekunder efter Lisa Carrington.

- Jeg havde håbet på, jeg var tættere på Lisa, men hun er en fantastisk atlet, men jeg står tilbage med lettelse, og jeg er sikker på, at jeg nu kan ånde helt ud, siger hun.

Tidligere på ugen vandt Emma Aastrand Jørgensen bronze i 200 meter enerkajak. Ved den lejlighed var hun ikke synderligt tilfreds.

Hun blev nemlig først udråbt som sølvvinder, men det blev siden ændret til bronze.

Torsdag var der dog masser af glæde at spore hos Emma Aastrand Jørgensen, da hun for anden gang på en uge hentede metal til Danmark.

Det kan blive til endnu flere medaljer for Emma Aastrand Jørgensen. Fredag er hun med, når Danmark stiller op i 500 meter firerkajak. Her deltager hun sammen med Sara Corfixsen Milthers, Bolette Nyvang Iversen og Julie Frølund Funch.